Setanta-nou productes de 51 empreses de les comarques gironines han rebut el distintiu ‘Girona Excel·lent’ en la seva quarta edició. Un projecte que va engegar la Diputació del territori al 2014 per donar suport al sector agroalimentari de la demarcació. I és que el distintiu permet als guanyadors beneficiar-se d’accions de promoció i difusió, serveis de formació i de treball en xarxa empresarial, a banda de l’ús de la marca. En aquesta edició, s’hi han presentat 313 productes de diverses categories. Entre elles, aigües minerals, arrossos, begudes, cafès, conserves, embotits, lactis, olis, mels, peix i vins. Dels 79 seleccionats, gairebé el 40% (30) els elaboren empreses de l’Alt Empordà. L’Escala i Siurana d’Empordà són les que acaparem més distincions. En concret, cinc cadascuna.

En la categoria de vins, i vins generosos, aquests han estat els productes reconeguts:

  • Vall de Molinàs blanc 2018 (blanc jove) del Celler Hugas de Batlle
  • Blanc de Gerisena 2019 (blanc de criança) d’Agrícola de Garriguella
  • Oriol Rosat 2019 (vi rosat) de Vinyes dels Aspres
  • Babalà vi negre eixerit 2019 (negre jove) Celler Cooperatiu d’Espolla
  • Camí de Cormes Samsó 2017 (negre de criança), celler Roig Parals
  • Torre de Capmany Velles Soleres (vi dolç) del celler Pere Guardiola
  • L’Eròtic (dolç) del celler Roig Parals
  • Dolç de Gerisena- Àmfora (dolç) de l’Agrícola de Garriguella
  • Bac de les Ginesteres (dolç) de Vinyes dels Aspres

Els tasts a cegues són la metodologia per valorar i escollir els productes guanyadors. Per puntuar-los, es té en compte l’aspecte, l’aroma, el gust i l’harmonia. En aquesta quarta edició, hi han participat 41 tastadors representatius del sector agropecuari, la gastronomia i la restauració i les set jornades de tast han tingut lloc durant el mes de març a les instal·lacions del Foodlab – Centre d’Innovació Gastronòmica de Riudellots de la Selva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa