És estiu, hora d’arribar a casa. Ara ve molt de gust servir-se una copa de vi, però un pensa: “No m’acabaré l’ampolla, com ho faig per conservar bé el vi restant, un cop ja he obert l’ampolla?”
Vet aquí els 5 trucs imprescindibles:
1- Tancar l’ampolla correctament
L’ampolla de vi oberta s’ha de tancar sempre, o bé amb el seu propi suro o tap o bé amb un tap especial per a vi que asseguri el seu correcte tancament i protecció del pas de l’aire.
2- Desa l’ampolla en posició vertical
L’ampolla es guardarà en posició vertical amb la màxima quietud possible, així evitarem el risc que el vi es vessi.
3- Evita l’exposició a la llum
Les altes temperatures i els rajos ultraviolats afavoreixen l’oxidació del vi i podrien fer-lo malbé abans del previst.
4 Conserva la temperatura
Independentment del color del vi, el nostre gran aliat és el fred, que frena el procés d’oxidació.
5 Fes servir estris per a la conservació
L’oxigen no es porta bé amb el vi, però comptem amb estris com la bomba de buit, que no fa el buit però treu parcialment l’aire.