És estiu, hora d’arribar a casa. Ara ve molt de gust servir-se una copa de vi, però un pensa: “No m’acabaré l’ampolla, com ho faig per conservar bé el vi restant, un cop ja he obert l’ampolla?”

Vet aquí els 5 trucs imprescindibles:

1- Tancar l’ampolla correctament

L’ampolla de vi oberta s’ha de tancar sempre, o bé amb el seu propi suro o tap o bé amb un tap especial per a vi que asseguri el seu correcte tancament i protecció del pas de l’aire.

2- Desa l’ampolla en posició vertical

L’ampolla es guardarà en posició vertical amb la màxima quietud possible, així evitarem el risc que el vi es vessi.

3- Evita l’exposició a la llum

Les altes temperatures i els rajos ultraviolats afavoreixen l’oxidació del vi i podrien fer-lo malbé abans del previst.

4 Conserva la temperatura

Independentment del color del vi, el nostre gran aliat és el fred, que frena el procés d’oxidació.

5 Fes servir estris per a la conservació

L’oxigen no es porta bé amb el vi, però comptem amb estris com la bomba de buit, que no fa el buit però treu parcialment l’aire.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa