La sangria és un producte ben associat a l’estiu que acompanya àpats i converses a totes hores del dia. Pot ser un producte controvertit, però una de les marques elaboradores (Celler Sort del Castell, elaboradores de la sangria Mar & Sol i també dels vermuts Yzaguirre) detalla set beneficis que aporta el seu consum -sempre responsable.

1. La sangria té efectes positius sobre el sistema cardiovascular degut a la quantitat de vi i fruita que conté, que ajuda a millorar l’oxigenació del trànsit sanguini. Segons un estudi de l’Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació per a la Investigació de vino i la Nutrició (FIVIN), un consum moderat redueix el risc de patir arterioesclerosis i redueix el colesterol.

2. El vi i la fruita, els dos elements principals, tenen múltiples valors nutricionals gràcies a minerals com el magnesi o potassi i les vitamines A i C, que el converteixen en un producte antioxidant i saludable.

3. El Consell Europeu d’Informació sobre l’Alimentació considera que el consum moderat de vi és responsable del 20% dels efectes beneficiosos de la dieta mediterrània.

4. L’equip de Biotecnologia Enològica Aplicada de l’Institut d’Investigació en Ciències de l’Alimentació demostren que les bactèries làctiques del vi són microorganismes que ajuden a mantenir l’equilibri de la flora intestinal.

5. El vi negre ajuda a evitar la pèrdua auditiva, protegeix la vista, afavoreix la salut cardiovascular i té una acció antibacteriana i antihistamínica. Aquest mateix vi conté substàncies antienvelliment.

6. El vi base de la sangria es complementa amb diverses fruites que garantitzen molts beneficis com la vitamina C. La taronja o la llimona aporten un sabor cítric i refrescant i també un efecte depuratiu, que també ajuda a la bona digestió.

7. El raïm, a través del qual s’elabora el vi, és una font important de vitamines, entre les quals, la B6, de gran importània per al sistema nerviós.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa