VadeVi
Els escumosos d’Albet i Noya ja són Clàssic Penedès
  • CA

Dos dels escumosos del celler Albet i Noya

El ple ordinari de la DO Penedès, celebrat el dia 1 de juliol, va aprovar les modificacions de la normativa que regeix els escumosos de la DO Penedès i es va decidir el nom que que des d’ara els agrupa, Clàssic Penedès, un nom que va ser l’escollit entre opcions com Quirat o Saüm.

A més a més, també es va especificar l’obligatorietat de que tots els Clàssic Penedès estiguin elaborats a partir de raïm procedent d’agricultura ecològica. El procés d’elaboració s’ha de fer seguint el mètode tradicional a l’ampolla i un posterior envelliment mínim de 15 mesos. Així, tots els Clàssic Penedès seran ecològics a partir de la verema 2017.

De tota la producció actual dins la DO Penedès, al voltant d’un 55% es treballa sota la normativa de la producció ecològica i més de ? dels cellers penedesenc duen ja el segell ecològic.

Albet i Noya ja té Clàssics Penedès

El celler del Penedès, Albet i Noya ja és emparat sota aquesta definició, mantenint la gran qualitat dels escumosos que els caracteritza, definits ara com a Clàssics Penedès.

Enguany, ja han estat guardonats molts dels Clàssics Penedès d’Albet i Noya, sobretot els grans més envellits com:

– Or pel Brut Barrica 21, Reserva 3, del 2007 en els Decanter World Wine Awards 2014 i també, en el 48è Concurs del Penedès. Un cupatge molt diferent de Chardonnay i Pinot Noir amb un pas en barrica i que, després de 3 anys d’envelliment en ampolla li confereix aromes més caramelitzats i a codony. Amb una bombolla molt fina i elegant.

– Or i plata pel Brut Nature Reserva 3, 2010, en el Concurs Giroví 2014 i, l’International Wine and Spirit Competition 2014, respectivament. En aquest cas es tracta d’un cupatge més tradicional de Xarel·lo, Macabeu, Parellada i Chardonnay, i en nas adquireix amb l’envelliment aromes de brioixeria.

I la, no menys important, recent medalla de Plata pel Brut 21 Reserva, 2011, obtinguda als Ecovino 2014. El Brut 21, és un cupatge elaborat a partir de Chardonnay i Parellada.

Els clàssics Penedès del celler de Sant Pau d’Ordal, tindran gran acceptació pel fet de ser elaborats amb raïm ecològic i també per la seva gran qualitat, que és pel que a Albet i Noya es treballa contínuament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa