Quan l’any 1920, l’arquitecte modernista Cèsar Martinell va construir el Celler Cooperatiu de Rubí, poc es devia pensar que quasi 100 anys després acolliria el tast final del concurs de vins de Catalunya.

El lloc no podria ser més adient. A l’espai central d’una de les denominades “catedrals del vi”, just enmig de les immenses tines de ciment s’hi col·loquen les taules de la vintena de tastadors que decidiran quin guardó rebran cada un dels 122 vins que tastaran a cegues.

Una decisió final que es desprèn de la suma dels punts de cada un dels aspectes que valoren els tastadors a cada una de les fitxes i per a cada un dels vins.

El tast serà aquest dilluns 14. Prop de quatre hores en les que professionals del sector vitivinícola català (la suma d’enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats, distribuïdors, etc), de nou tastaran a cegues les referències finalistes i hi donaran la puntuació definitiva en aquest tercer any dels Premis Vinari.

Enguany, i a diferència de les dues edicions anteriors, hi ha menys finalistes. Als Premis Vinari 2015 s’han classificat els nou vins més ben puntuats de cada categoria, tret d’alguns casos en que s’han produït empats.

Tots ells rebran un guardó que pot ser qualsevol d’aquests: un Vinari d’Or, tres Vinari de Plata, cinc Vinari de Bronze o un or, una plata i un bronze per a cada Denominació d’Origen a més del Vinari especial al millor Vi ecològic.

Els guanyadors es donaran a conèixer a Vilafranca del Penedès, dia 9 d’octubre, però abans cal que passin l’última prova.

En aquest edició, els Premis Vinari s’han volgut obrir a algunes personalitats destacades de diferents àmbits, la música, el teatre, o la cuina però que es declaren apassionats dels vi i s’ha preparat una taula de tastadors no professionals. Evidentment la seva valoració no computarà al concurs.

D’altra banda, tothom qui vulgui pot fer la seva pròpia travessa a través del concurs que s’ha obert online amb la possibilitat de guanyar un lot de vins.

Què guanyi el millor!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa