VadeVi
Els millors vermuts de Catalunya es tasten a Sant Cugat
  • CA

Els Premis Vinari dels Vermuts catalans naixen com a gran concurs d’àmbit nacional amb l’objectiu de donar a conèixer i promocionar l’alta qualitat dels vins aromatitzats que s’elaboren de punta a punta de Catalunya. Enguany, el certamen celebra la segona edició i veurà competir a una cinquantena de referències per a convertir-se en els millors del país.

L’avaluació dels vermuts la farà un jurat professional el dilluns 2 de maig a Reus, seu oficial del concurs. Aquest jurat, format per sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i restauradors, tastarà tots els vermuts a cegues, és a dir, sense saber la referència que tenen entre mans, i li posaran nota a aspectes com el visual, l’aromàtic i el gustatiu de cada referència.

Els vermuts millor valorats, s’emportaran els guardons dels Premis Vinari 2016, que es faran públics dilluns 9 de maig al migdia en un acte a l’emblemàtic Cal Rofes, també de Reus.

Enguany, i per primer cop, els millors vermuts de Catalunya es podran tastar en primícia, junts en un mateix espai i durant tot un cap de setmana durant la Fira del Vermut de Catalunya a Sant Cugat. L’esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana del 28 i 29 de maig a la Plaça de Barcelona de la ciutat vallesana.

Serà una fira amb tots els ingredients per a oferir una experiència vermutera completa. Hi haurà parades per a tastar els millors vermuts del país i la presència d’alguns comerços santcugatencs que aportaran el complement gastronòmic a la beguda per “fer el vermut” ben bé com marca la tradició. Hi haurà formatges i embotits de la botiga online RebostQGat.cat; conserves i especialitats de La Vermuteria, tapes del restaurant Telefèric alguns postres d’Andonie pastissers, entre d’altres propostes.

D’altra banda, i per a arrodonir el cap de setmana, es programaran algunes activitats paral·leles on el vermut també en serà el principal protagonista. Hi haurà tallers dirigits per professionals del sector vermuter com l’Ester Bachs, autora de “La Guía del Vermut”, que dirigirà una “Masterclass sobre els diversos estils de vermuts”.

D’altra banda, també s’oferirà una sessió de còctels elaborats amb vermut i l’artista Marta Arañó dirigirà la sessió “Aprèn a pintar amb vi”, on ensenyarà algunes tècniques per crear quadres utilitzant el vi com a tinta.

Mercè Conesa, Alcaldessa de Sant Cugat, s’ha mostrat satisfeta d’acollir aquesta fira a la seva ciutat. “Estem molt contents que els millors vermuts de Catalunya d’aquest 2016 es tastin a Sant Cugat”, comentava. “Aquesta oferta vinícola –juntament amb la gastronòmica- contribueixen a crear la nostra identitat, la que ens fa únics i diferents de la resta”, concloïa durant la presentació oficial de la Fira a la ciutat.

L’editor del Grup Vinari, coorganitzador de la fira juntament amb el Tot Sant Cugat, Salvador Cot, ha parlat de la importància dels vermuts en la cultura catalana, especialment ara que “el producte i el ritual de prendre’l torna a estar molt de moda”. I afegia: “A Catalunya es produeixen grans vermuts i ara tindrem la possibilitat de tastar els millors d’entre els millors de tot Catalunya a Sant Cugat”.

La Fira de Vermut de Catalunya està organitzada per vadevi.cat i Tot Sant Cugat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Cugat i compta amb el suport de Sant Cugat Comerç i el club cultural TR3SC i els mitjans de comunicació Via Empresa i Mon.cat.

Tota la informació de la fira es pot consultar a través del seu lloc web www.firadelvermut.cat.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa