Arriba la segona edició del Microvi. Les activitats comencen el proper dia 8 d’abril i el plat fort serà el dia 16 amb la Mostra de petits cellers. L’any passat només la fira va acollir més de 500 persones i en total a les activitats hi van participar prop de 1000 persones. Xavier Masó, un dels responsables del Microví, explica que a Avinyonet del Penedès, de 1700 habitants, hi ha 11 cellers i la majoria són petits i mitjans i és precisament aquest, el potencial que es vol impulsar amb el Microví.

– Com se us va ocórrer organitzar el Microvi?

– Microvi va ser una aposta que va sorgir del treball entre l’Ajuntament i el sector privat per dinamitzar el turisme al municipi. La idea era que els protagonistes de Microvi fossin els petits cellers ens va semblar original i també única a Catalunya, de la mateixa manera que els petits municipis tenim dificultats per tenir visibilitat a nivell turístic, al petits cellers també els hi passa una cosa semblant, vàrem pensar que ho podíem fer plegats. El nostre municipi és petit 1700 habitants però molt gran en extensió i en recursos tan turístics com patrimonials i aquesta era una bona manera de promocionar-lo.

– Creieu en allò de “en el pot petit hi ha bona confitura”…

– Nosaltres creiem que si, d’aquí a que sorgís la idea. Tot i això, cada tipus de celler o productor té les seves peculiaritats i això és el que volem que es pugui copsar a Microvi, que cada productor en persona pugui explicar el seu producte i les seves singularitats i com viu tot el procés d’elaboració. Volem que Microvi sigui un reflex del que és el nostre municipi, sis petits nuclis que treballen plegats en 8 petits actes que en el seu conjunt fan un gran esdeveniment amb repercussió, originalitat i molta, molta il·lusió.

– Hi ha diverses activitats. Segurament una de les que més crida l’atenció és un tast de sumolls. Perquè heu triat aquesta varietat?

– El sumoll és una varietat que havia caigut en desús per diferents motius que l’havien portat a la pràctica extinció, han estat els petits elaboradors el que amb la seva tenacitat i il·lusió l’han tornat a treballar i fer molt bons vins, serà un petit homenatge a tots ells. Aquest tast està pensat per fer divulgació de la singularitat i versatilitat del sumoll, en Joan Gómez Pallarés ens parlarà sobre la seva visió de la varietat i tot seguit es podran tastar tot tipus de vins: blancs, rosats, negres, escumosos… de 14 cellers de diferents zones.

– L’activitat estrella és per això, la Mostra de Petits Cellers dels dia 16 d’abril?

– La Mostra de Petits Cellers, és un nou concepte de Fira a les de la resta del sector. Te lloc en un espai tancat a l’aire lliure, pels carrers de a l’Arboçar. A on hi hauran uns quaranta elaboradors (gairebé de totes les DO catalanes, 2 del Rosselló, 1 Italià, 1 de Castelló i 1 de la Rioja). L’horari del matí serà de 11h a 15 h i la tarda de 16h a 22 h. Aquest recinte és limitat i només s’hi pot accedir amb el forfait d’entrada, que val 15 €. El preu inclou el tast de més de 100 vins i caves que hi podem trobar, una copa exclusiva de Microvi per fer el tast i un val de 2 € de descompte per la compra de vins i caves al mateix dia de la mostra. Com a novetat, enguany hi hauran 2 estands gastronòmics per acompanyar els tastos, un servei d’acollida d’infants amb tallers amb activitats monitoritzades i una actuació musical en directe.

Trobareu tota la informació seguint aquest enllaç.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa