La fira Alimentaria ha acollit aquest dimecres la presentació dels Premis Vinari de Vermuts i de Vins i la primera Fira del Vermut català que es farà a Sant Cugat el 28 i 29 de maig.

Amb la presència de la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Cugat, Carmela Fortuny, del director de l’Incavi, Salvador Puig, de l’editor del Grup Vinari, Salvador Cot i de la directora del Premis Vinari, Eva Vicens s’han presentat les novetats d’aquest any dels Premis Vinari dels Vermuts.

Aquest dilluns dia 2 es faran els tastos i el proper dia 9 de maig es donaran a conèixer els guanyadors. Una edició en la que s’ha incrementat fins a un 20% la participació amb prop de 50 vermuts inscrits. La novetat més destacada d’aquesta edició és que tots els vermuts guanyadors sortiran al carrer perquè tothom els pugui tastar a la primera Fira del Vermut de Catalunya que es farà a Sant Cugat els dies 28 i 29 de maig.

Carmela Fortuny, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament ha explicat amb ironia, que “més enllà de Collserola hi ha vida i que tot i que Sant Cugat no pot ser un substitut de Barcelona sí que n’és un bon complement. I amb aquest fira es veurà, ja que la nostra ciutat, amb molts espais oberts i verds, és el lloc ideal per celebrar un esdeveniment com aquest”.

Premis Vinari de vins

Tant Eva Vicens, com Salvador Cot, han destacat que difícilment seria possible el concurs de vermuts si el Grup Vinari no tingués l’experiència prèvia dels Premis Vinari de Vins.

Després de tres edicions els Vinari s’han consolidat i ara tot just tancant les inscripcions de nou s’han incrementat el nombre de vins i el nombre de cellers.

Vicens feia esment que els increment no són molt alts tenint en compte que ja l’any passat es va arribar fins al 840 vins, “que tot i que no són tots els catalans, poc hi falta i sí que són prou representatius de la tipologia, de les varietats i sobretot de tot el territori català”.

Cot per la seva banda recordava que “ja són molts els que compren un vi en funció de si té un Premi Vinari o no i pel que fa als cellers participants, tots coincideixen en recordar que el concurs beneficia a tot el sector”.

El director de l’INCAVI, Salvador Puig per la seva banda, ha desvetllat alguna informació de les xifres de consum de vi a Catalunya de 2015, que tot just ahir comentaven en una reunió amb totes les denominacions d’origen catalanes.

Sembla que la tendència l’alça del consum de vi català a Catalunya es consolida, però totes les denominacions catalanes juntes superen lleugerament el consum de la DO Rioja sola.

És per això, deia Puig, “que en el camp de la promoció encara tenim molta feina a fer i els Premis Vinari són cabdals en aquest camí”.

Mentrestant els Vinari continuen el seu recorregut. Ara es tanquen les inscripcions i es comencen a preparar els tastos que aquest any es tornen a fer a Monvínic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa