VadeVi
Premis Vinari, cada diumenge a Catalunya Ràdio
  • CA

El Suplement, el magazine dels matins de cap de setmana de Catalunya Ràdio que aquesta temporada dirigirà Ricard Ustrell, oferirà cada diumenge un espai dedicat als vins dels Premis Vinari, que així incrementen encara més la seva presència als mitjans de comunicació.

Una de la principals novetats dels caps de setmana d’aquesta temporada, serà la nova secció On Road, un espai conduït per en Pep Nogué on es parlarà de gastronomia i cuina durant una hora i que s’emetrà en directe els diumenges de 12 a 13 hores. Dintre d’aquesta secció es donaran a conèixer els vins guardonats als Premis Vinari, el concurs dels vins de Catalunya.

En Pep Nogué cada diumenge aparcarà a les principals fires gastronòmiques la seva “foodtruck”, que anirà de poble en poble, des de la muntanya fins a la mar, cercant la seva cuina, la seva gent, el seu patrimoni gastronòmic i alimentari per divulgar-lo, defensar-lo i fer-lo créixer.

Amb la participació del sommelier Xavi Nolla, membre del jurat dels Premis Vinari i de Joan Nebot, director del certamen i de VADEVI.cat, s’aprofundirà en els vins guardonats: qui els fa, on s’elaboren, el com i el perquè de la seva qualitat i les històries i anècdotes que hi ha al darrere de cada ampolla de vi.

Premis Vinari, el concurs de vins oficialment reconegut per la Generalitat de Catalunya

Amb aquest espai, la ràdio nacional de Catalunya aposta per la comunicació i difusió dels millors vins catalans, els guardonats als Premis Vinari, que és el “Concurs de vins oficialment reconegut” per la Generalitat de Catalunya.

Els Premis Vinari dels Vins Catalans, organitzats per VADEVI.cat, neixen el 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer els vins i escumosos que s’elaboren al país i d’orientar al consumidor final sobre el producte local de qualitat.

En les tres primeres edicions, el certamen ha gaudit d’un gran èxit de participació tant pel que fa al nombre d’inscripcions (prop de 850 marques diferents), com a la visibilitat i presència als mitjans de comunicació. A més, ha comptat amb el suport i implicació de tot sector vitivinícola català a través del Departament d’Agricultura i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI); les Denominacions d’Origen del país, els cellers, cooperatives i elaboradors catalans; i l’Associació Catalana d’Enòlegs i l’Associació Catalana de Sommeliers, que han aportat professionals per als tastos previs i el tast final.

7 dies a la setmana de Suplement on Road

Des del Suplement, es vol que aquest “On road” es visqui des del dilluns i fins el diumenge. Per això tindrà un canal de youtube on cada setmana s’hi posaran micro comentaris dels vins dels Premis Vinari que s’hi tastaran, així com micro receptes dels productes catalans, i micro espais dels llocs que es visitaran.

A més a més de l’instagram, també hi haurà una pàgina de facebook i un twitter perquè els oients puguin participar les 24 hores del dia i puguin llegir els diferents articles que s’hi penjaran i recuperar els programes des del primer dia per escoltar-los quan vulguin.

El Suplement amb Sílvia Cóppulo a la direcció ha estat el magazín líder en audiència a Catalunya segons l’estudi de mitjans de juliol.

El conductor del Suplement On Road

En Pep Nogué és un inquiet cuiner sense restaurant, sí, llegiu bé, sense restaurant. Aquesta voluntària situació combinada amb la seva gran passió, recuperar i divulgar els productes i varietats perdudes de casa nostra, assessoraments a diversos hotels i restaurants, l’escriptura de llibres i d’articles o la simple i sempre agraïda pràctica de cuinar, li ha permès aprofundir en un munt d’aspectes relacionats amb la gastronomia catalana. Incansable i gran coneixedor de la cuina i dels productes artesans d’aquest país, en Pep és professor de l’escola de cuina Bellart de Barcelona, col·labora habitualment a la revista Cuina, i en diversos mitjans de comunicació com TV3, al programa Divendres.

Així mateix, ha publicat una quinzena de llibres, dels que destaquen Temps de Silenci, La cuina de les Terres Gironines, Menjar per un Euro, La Cuina de l’Arròs de Pals, Tastets, La millor cuina de l’estiu, La cuina de Ca l’Eudald, Els avis cuinen, Fruites Sí!, EL llibre del fajol, Els esmorzars saludables, Menjar bé en família per menys de 9 euros, Manual de la matança del porc i receptes del morro fins a la cua, la Cuina amb Denominació d’Origen i aquest últim, el quinzè, Cuina de Divendres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa