El director dels Premis Vinari, Joan Nebot, ha dirigit aquest dijous el primer taller de vins catalans dins el cicle Hotels amb DO que està tenint lloc aquests dies a Barcelona. La sessió, que ha comptat amb prop d’una vintena de participants, ha permès a les persones assistents a l’Hotel Meridien conèixer millor el concurs de vins de Catalunya i tastar sis de les referències finalistes d’aquest 2015.
La selecció dels vins ha estat força representativa de les categories i zones productores del país que han participat a la tercera edició dels Vinari. En una primera ronda dedicada als blancs, s’ha servit el jove Mas d’en Pol 2014 del celler Xavier Clua (Gran Vinari d’Or 2014 pel seu Milennium 2011), i Les Cerveres 2012 d’Oriol Rossell, com a exemple d’un vi de pas per bóta.
La segona ronda ha estat dedicada als escumosos. Torre del Veguer Marta 2013 i Guillem Carol Gran Reserva Millenium 2006 han servit d’exemple de dos gran tipus de vins amb bombolles. En el primer cas, es parlava d’un escumós jove elaborat amb muscat que s’emmarca dins la denominació d’origen Penedès sota el nom de Clàssic Penedès. La segona referència, amb DO Cava, és un dels vins finalistes del concurs en la categoria d’Escumosos Antigues Reserves, és a dir, que té una criança mínima de 50 mesos.
Els vins negres han tancat la jornada de tast. Un vi amb DO Empordà, Oriol Negre 2014 de Vinyes del Aspres ha representat als més joves; i el de pas per fusta Liber de Mas d’en Blei 2011, de la DOQ Priorat, ha permès fer una comparativa entre vins que passen o no passen temps en criança. Aquest darrer priorarí, que s’anomena de guarda, té una criança mínima de 12 mesos.
Aquest vespre, a partir de les 19h, hi haurà una segona sessió de Premis Vinari on noves persones podran descobrir detalls sobre el vi català, el concurs i tastar alguns dels millors de Catalunya d’aquest 2015.
Hotels amb DO és una iniciativa que organitza l’INCAVI i el Gremi d’Hotelers de Barcelona per quart any consecutiu amb l’objectiu de divulgar el vi de les denominacions d’origen catalanes en espais singulars que ofereixen els establiments hotelers de la ciutat. El cicle, que finalitza aquest diumenge 20, permet com a novetat gaudir d’uns menús gastronòmics especials que preparen els hotels als participants de cada sessió.
A més a més, totes les persones que adquireixin un tast entraran en el sorteig d’un exclusiu sopar maridatge per a dues persones a l’ESHOB, que inclou també una visita guiada a les seves instal·lacions. El premiat es publicarà a la pàgina de Facebook de Més que Hotels el dia 25 de setembre. Així mateix, tots els participants rebran de forma gratuïta una invitació per la 35a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que tindrà lloc al Passeig Lluís Companys de Barcelona del 19 al 24 de setembre.
Les places són limitades i la reserva s’ha de formalitzar a través del seu lloc web.