VadeVi
Els primers Premis Montsant ja tenen guanyadors
  • CA

La DO Montsant ha celebrat la nit de divendres la primera edició dels Premis Montsant, uns guardons que reconeixen la tasca i la trajectòria de viticultors, enòlegs i cellers de la denominació d’origen, així com la d’altres professionals i institucions vinculats al món del vi.

Els premis Montsant consten de vuit categories: Premi Vinya-Viticultor, Premi Elaboració Impecable, Premi a l’Esperit DO Montsant, Premi Nas Montsant, Premi Enoturisme, Premi Vinoteca, Premi Coneixement i Premi Comunicació.

Relació dels premiats

Premi Vinya-Viticultor. Josep Miquel Escoda Inglada i Manuel Anguera Montserrat, pel seu exemple en el bon treball de pagès

Premi a l’Elaboració Impecable. Àngel Teixidó, enòleg destacat de la DO Montsant.

Premi a l’Esperit DO Montsant. Masroig Vi Solidari, la iniciativa de set cellers en la lluita contra el càncer infantil.

Premi Nas Montsant. Pila Cavero, la que va ser Millor Sommelier d’Espanya al 2013 per la seva debilitat pels vins de Montsant.

Premi Enoturisme. Cooperativa Falset Marçà i Baronia del Montsant, per haver bastit una sòlida oferta que complementa la seva activitat vinícola i contribueix a la promoció turística del territori.

Premi Vinoteca. Vila Viniteca. Com a referent en la comercialització de vins a Catalunya i a Europa.

Premi Coneixement. Escola d’Enologia Jaume Ciurana de Falset, pel paper fonamental en el desenvolupament del sector vitivinícola de la DO Montsant.

Premi Comunicació. Guia Peñín. Pel seus 25 anys publicant guies que han donat l’opció a Montsant, de donar-se a conèixer.

La primera edició dels Premis Montsant ha comptat amb la presència de Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura de la Generalitat.

Els guardonats de cada categoria han estat escollits per consens per un jurat integrat per membres del Consell Regulador de la DO Montsant i el director general d’INCAVI, Jordi Bort.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa