VadeVi
Els professionals del vi aprendran de biodinàmica al Vijazz 2014
  • CA

Les jornades professionals que proposa aquesta edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès se centraran en diferents aspectes de la biodinàmica i estan dirigides a tots els professionals del sector del vi i estudiants d’enologia que vulguin participar-hi. Les jornades són gratuïtes i es requereix inscripció prèvia a través del web www.vijazzpenedes.com
El programa de les jornades és el següent:
El retorn de la tracció animal
El proper dia 1 de juliol, es durà a terme una jornada pel matí, de 9 a 11h, a Pacs de Penedès sobre la tracció animal a la viticultura amb el ponent Jordi Terrazas i l’equip d’Equilibru. Constarà de demostracions de les diferents feines que es poden fer actualment a les vinyes amb tracció animal.
Aspectes de la biodinàmica I: El compost biodinàmic com a base de l’agricultura i la cromatografia com a metodologia d’anàlisi
El mateix dimarts dia 1 per la tarda, de 16 a 17:30h, a la seu del Vinseum, Museu de les Cultures del Vi, hi haurà una ponència a càrrec de l’assessor tècnic agrònom i biodinàmic i director de Dresikel, Jordi Querol, sobre el compost biodinàmic com a base de l’agricultura i la cromatografia com a metodologia d’anàlisi.
Aspectes de la biodinàmica II: La influència del regne vegetal en el cultiu agrícola
El dimecres 2 de juliol, de 16 a 19h, a la seu del Vinseum, es faran dues sessions informatives: una conduïda per l’Esteve Padulles de la Guia d’espais naturals, que explicarà la influència del regne vegetal amb la ponència per “una proposta d’agricultura (…) lògica”. I la segona, sobre la “permacultura, més enllà de l’agricultura convencional” a càrrec de Richard Wade, director de l’Institut de Permacultura del Montsant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa