S’ha venut el Celler Laurona, de la DO Montsant. Els seus propietaris des de 2009, els ex membres del trio musical La Trinca i fundadors de la productora Gestmusic Josep Maria Mainat i Toni Cruz, l’han venut a un empresari suís, expert en la distribució de vins, segons que informa el web Alimarket.

Segons aquesta informació, el nou propietari, Víktor Fischer, amb la seva filla Fiona, ha injectat 1,3 M € al capital del celler, que el 2014 va tancar amb vendes de gairebé 371.000 € però acumulava pèrdues per valor de 900.000 € i un estoc de 300.000 ampolles de vi amb DO Montsant.

Precisament el problema del celler, que elaborava unes 60.000 ampolles anuals, estava en les vies de comercialització. El nou propietari, especialista en la distribució de vins, té previst elevar la capacitat productiva, fins a les 100.000 ampolles anuals, que es destinaran en un 80% als mercats internacionals, tant europeus (Suïssa, Alemanya i Bèlgica, entre d’altres) com asiàtics. A més, impulsarà les activitats enoturístiques i ampliarà el catàleg de vins.

Celler Laurona, situada a Falset i amb 23 ha de vinyes pròpies, té actualment tres negres que es comercialitzen amb les marques ‘Plini’, ‘Laurona’ i ‘6 Vinyes’, i el Blanc de Laurona, si bé s’està treballant en el llançament de un rosat i una línia de monovarietals, sota la supervisió de l’enòleg René Barbier, qui hauria venut la participació que tenia al celler, del 5%, però hi mantindria la seva vinculació laboral.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa