Quaranta-un cellers de la Denominació d’Origen Montsant s’han desplaçat a Barcelona, al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, per oferir un tast exclusiu dels seus vins als professionals del sector. L’acte ha atret un total de 962 professionals de la restauració i la distribució que han pogut conèixer de primera mà els vins d’aquesta DO.

Sommeliers, botiguers, restauradors i representants de diverses institucions del sector, han omplert el recinte que ha bullit d’activitat fins les 9 del vespre.

La qualitat dels vins de Montsant, sovint basats el les garnatxes i la carinyena, ha donat la raó a la crítica i premsa especialitzada, que en el seu dia la qualificava de “valor a l’alça” i “gran descobriment”. Avui dia, els vins de Montsant es troben a les taules d’una quarantena de països. Gairebé la meitat dels vins que s’elaboren al Montsant es destina a l’exportació. L’altra meitat es concentra en el mercat català, on els darrers cinc anys les vendes de vins de la DO Montsant han augmentat de manera significativa, fins al punt que en la actualitat més de 3 milions d’ampolles es venen en territori català.

Amb la voluntat de seguir treballant en la promoció en aquest mercat, el Consell Regulador ha organitzat aquest tast d’alt nivell. De fet, segons Pilar Just, presidenta de la DO Montsant: “el públic que s’ha reunit avui ha demostrat gran interès per tots i cadascun dels cellers, no han tastat només un vi, han volgut passar taula per taula per conèixer tot el que ofereixen els cellers de la DO Montsant”.

Cellers participants:

Acústic Celler

Agrícola Ulldemolins

Agrícola La Serra d’Almos

Alfredo Arribas

Baronia del Montsant

Celler Anguera Domènech

Celler Cairats

Celler Cedó Anguera

Celler Clos Mesorah

Celler Comunica

Celler Cooperatiu de Cornudella

Celler de Capçanes

Celler de l’Era

Celler el Masroig

Celler Laurona

Celler Malondro

Celler Mas de les Vinyes

Celler Pascona

Celler Serra Major

Celler Vermunver

Cellers Capafons-Ossó

Cellers Joan d’Anguera

Cellers Sant Rafel

Cellers Unió

Cingles Blaus

Coca i Fitó

Cooperativa Falset Marçà

El Vi dels 20

Ficaria Vins

Grifoll Declara Grup

Josep Grau Viticultor

Mas de l’Abundància

Noguerals

Orto Vins

Portal del Montsant

Ronadelles

Vendrell Rived

Venus La Universal

Vins de Mas Sersal

Vinyes d’en Gabriel

Vinyes Domènech

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa