VadeVi
Els vins i caves de Catalunya desembarquen a la Costa Brava

Aquest proper cap de setmana, els dies 14, 15 i 16 d’agost, se celebrarà novament la Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava, en la seva 35a edició i en el marc tradicional del Pati de Ca La Pruna del recinte medieval de Pals. L’horari serà per a tots els dies de 19.30 a 23.30 hores.

A la fira s’oferiran degustacions de vins i caves de les diferents Denominacions d’Origen Catalanes, amb la participació d’una setantena de cellers i amb unes 120 referències de vins i caves. Cal destacar la important presència dels cellers de la DO Empordà, que estarà representada per un 90% de les bodegues integrants. Algunes d’elles hi tindran la seva pròpia representació en un espai propi on a més de poder degustar els seus vins, també es podran comprar. Aquests cellers seran: *La Vinyeta, Mas Patiràs, Mas Llunes i Mas Oller.

Com cada any, es convida a una denominació d’origen de fora de Catalunya, que enguany serà la DO Binissalem (Mallorca), present 6 amb cellers.

Arribant a la seva 20a edició, també es durà a terme el Tast de Formatges, on es podran degustar quatre varietats catalanes: Brisat (formatgeria Mas d’Eroles. Adrall – Alt Urgell); Tou dels Til·lers (Formatgeria Tros de Sort. Sort – Pallars Sobirà); Mogent (Formatgeria Mogent. Sant Antoni de Vilamajor – Vallès Oriental); i Serrat (Formatgeria Serra del Tormo. La Torre de l’Espanyol – Rivera d’Ebre).

Els preus per adquirir les diferents degustacions són de 8 euros pel tast de 4 vins o caves; 8 euros pel tast de formatges; i 12 pel combinat de 4 tasts de vins o caves + 4 formatges. A més, els participants també obtindran una copa tastavins i un llibret informatiu on apareix tota la informació de la fira, les DO participants i una fitxa de tast on podran apuntar les seves notes.

També, i com cada any, la fira mostra el seu manifest a favor del suro com al millor tapament per a vins i caves, amb la col·locació d’uns expositors, on es podran dipositar els taps per després ser reciclats. Aquesta acció compta amb la col·laboració de RETECORK i l’Institut Català del Suro.

La Unió d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre organitza des de l’any 1981 la Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pals, l’INCAVI, CaixaBank i CCAM.

Es tracta de la fira és la més antiga de Catalunya i va néixer amb l’objectiu d’explicar a turistes i visitants l’àmplia gamma i la magnífica qualitat dels vins catalans. Des de llavors, La Fira de Vins i Caves de Catalunya s’ha arrelat com un dels actes més concorreguts dels estius a la Costa Brava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa