VadeVi
Els vins naturals se citen al Poblenou de Barcelona
  • CA

“L’únic saló de vins veritablement naturals és el nostre”. Així de contundent es mostra José Miguel Márquez, president de l’Associació de productors de vins naturals, en declaracions a Vadevi.cat, en el moment de parlar-nos del que es podrà trobar diumenge 6 de març al Poblenou de Barcelona.

I ho diu així perquè assegura que el fet que el consumidor es preocupi més pel medi ambient i per la salut ha provocat que molts elaboradors “s’hagin apuntat al carro dels vins naturals com element de màrqueting, quan nosaltres hem detectat que moltes vegades quan a l’etiqueta ho diu, en realitat no ho són”, diu Màrquez.

Admet que tot plegat és molt confós. Hi ha un excés de conceptes que si en el sector no es tenen clars, pels consumidors són quasi impossibles. Vins sostenibles, ecològics, naturals, biodinàmics o respectuosos, amb certificacions com CCPAE o Demeter, etc. Per Márquez, la seva filosofia va molt més enllà de tot això. “No volem ser una marca, i no volem ser una moda. Volem que tothom entengui que els vins naturals són més sans, però també són més bons. Que la persona que els ha elaborat ha seguit el procés des del començament a la vinya i que ha deixat que el vi seguís el seu curs, com es feia abans, sense afegir-li res. Nosaltres anem molt més enllà d’afegir o no sulfits”.

I això és el que volen mostrar diumenge al Poblenou de Barcelona a la sala Utopia 126 de 10h a 20h. Vins Nus 2016, assegura Márquez, no és només una fira professional, sinó també “l’oportunitat perquè els consumidors puguin parlar amb les persones que fan aquests vins perquè siguin elles les que els expliquin quina és la feina que fan i perquè és d’aquesta manera”.

Pel president de l’Associació de productors de vins naturals el sector del vi en general està prenent un aire artificiós. “Hi ha un cert esnobisme omnipresent en el que prenen rellevància aspectes com la forma de l’ampolla, l’etiqueta, el nom de l’enòleg…i aquest no és el camí”.

Així, amb l’entrada de 5 euros els assistents a la fira rebran una copa serigrafiada i podran tastar tots els vins presents i parlar amb els seus responsables. Seran 7 cellers catalans, 10 francesos, 3 andalusos, 2 de La Mancha, 2 gallecs i 2 valencians.

Hi haurà música en directe, aliments artesans i cuina en viu.

Márquez té clar que “qui ha tastat un vi sense additius, ja no em vol cap altre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa