VadeVi
Empar Moliner: “El món del vi és un camí llarg, no s’acaba mai. Per això és tan bonic”

El periodista Ramon Francàs i l’escriptora Empar Moliner, que fa set anys que condueixen el programa ‘Tast Vertical’ de Catalunya Ràdio, han compartit aquest dimarts a la tarda algunes curiositats de l’espai i també de la seva visió del món del vi. En una ponència que ha tingut lloc a l’Aula de la Setmana del Vi Català, inclòs al Gastronòmic Fòrum Barcelona, tots dos han reivindicat el vi català i el camí per conèixer aquest producte. Tal com ha expressat la mateixa Moliner, “el món del vi és un camí llarg, que no s’acaba mai, i per això és tan bonic”.

Moderats per la també periodista Ruth Troyano, primer Francàs sol i després Moliner, que ha arribat tard fent una de les seves entrades inesperades i sorprenents, han mantingut una conversa que s’ha batejat “Som amics perquè tastem o tastem perquè som amics?”. Primer, Francàs ha explicat com, “durant més de trenta anys”, s’ha anat aficionant al vi. Els orígens d’aquesta vocació, ha dit, van ser durant el seu temps com a corresponsal de ‘La Vanguardia’ al Penedès, i des d’aleshores s’hi ha anat aficionant i especialitzant. També ha recordat un company de feina dels seus primers anys, un veterà de la redacció, que en un moment donat li va recomanar dues coses per fer fortuna al món del periodisme: primer, que busqués “el seu hortet i el regués”; i segon, que “fos el millor”.

Troyano i Francàs abans de l'arribada d'Empar Moliner | A.S.
Troyano i Francàs abans de l’arribada d’Empar Moliner | A.S.

Pel que fa al vi, ha reconegut que hi ha vins que “li posen els pèls de punta”, cosa amb què han estat d’acord tant Moliner com Troyano, i s’ha preguntat “i el vi, sense emoció, què és?”. Francàs i Moliner també han repassat alguns moments curiosos, les persones i els projectes que han passat pel programa, i com han mirat de fer conèixer el vi, i especialment el vi català, a tothom. Sempre amb humor excepte, com han recordat, en casos com el d’aquesta setmana, on parlaran del canvi climàtic, un tema “molt important i molt seriós” i on, a diferència del que és habitual, “no podem fer broma”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa