La Denominació d’Origen Empordà ha presentat les xifres de tancament de 2021 havent recuperat les xifres de vendes de vi d’abans de la pandèmia. Segons ha compartit l’entitat, els cellers empordanesos van vendre l’any passat 5.839.570 d’ampolles, el que representa un increment del 29% respecte a les 4.511.512 unitats comercialitzades l’any anterior, quan la pandèmia va fer caure les vendes a causa principalment del tancament de la restauració i l’hostaleria.

El resultat de l’any passat pràcticament iguala les dades del 2019 quan es van comercialitzar 5.973.965 ampolles, la millor campanya de la història de la denominació empordanesa. La reobertura de la restauració i l’hostaleria, l’increment de vendes directes al celler gràcies a l’enoturisme i l’augment del consum al mercat gironí han permès als cellers empordanesos recuperar les xifres de negoci d’abans de la pandèmia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Segons aquestes dades de la DO, el mercat gironí continua concentrant la majoria de vendes de la denominació amb el 51% de total gràcies a la decidida aposta dels consumidors locals pel vi de proximitat. En àmbit català, les vendes representen un 20% del total, la venda directa al celler suposa el 18% de tot el negoci, mentre que el nombre d’ampolles comercialitzades a l’Estat espanyol se situa en el 3%.

Les exportacions representen el 8% de la facturació total. Els cellers empordanesos van exportar, durant l’any que vam deixar enrere, 452.622 ampolles a prop d’una cinquantena de països, principalment als Estats Units, Alemanya, Suïssa, Països Baixos, Canadà, Bèlgica, Cora del Sud o el Regne Unit.

Per tipologia de vi, el negre continua sent la varietat més venuda amb 3,2 milions d’ampolles venudes. En segon lloc, els vins blancs amb 1,7 milions d’ampolles; a continuació els rosats, amb 656.467 ampolles i, finalment, els vins dolços amb 131.227 ampolles.

Aquest és el quadre resum de les xifres totals per anys (de 2017 a 2021), compartit i elaborat per la mateixa DO.

Mostra de Vins per a professionals, el 9 de maig

La DO Empordà recuperarà enguany la majoria d’activitats promocionals que realitza anualment per donar a conèixer els seus vins. El proper 9 de maig, a Mas Marroch, tindrà lloc la Mostra de Vins de la DO Empordà adreçada al sector de la restauració i el comerç vinícola. Una trentena de cellers donaran a conèixer les seves principals elaboracions en una proposta exclusiva per a professionals.

Nou comentari

Comparteix