Les ampolles de vi de cartró reciclat que proposa una empresa britànica
Les ampolles de vi de cartró reciclat que proposa una empresa britànica | Frugal

!--akiadsense-->

Frugal, una empresa britànica, ha tret al mercat la primera ampolla de vi feta de cartró reciclat en un 94%. L’interior té un revestiment de qualitat alimentària per mantenir el vi i els seus grans avantatges sónel baix cost mediambiental.

Així, aquesta ampolla pesa només 83 grams, és a dir que és cinc vegades més lleugera que l’ampolla de vidre tradicional. La petjada de carboni per a la seva fabriació és sis vegades més petita que la d’una ampolla de vidre i tres vegades menys que la d’una ampolla de plàstic. Pel que fa a la quantitat d’aigua que es necessita per a la seva fabricació és quatre vegades més petita que la que cal per fer una ampolla de plàstic. I finalment la seva eliminació i el seu reciclatge són molt fàcils, només cal separar el cartró del revestiment i llençar-lo al contenidor blau.

Aixi es serveix el vi amb un ampolla de cartró
Aixi es serveix el vi amb un ampolla de cartró | Frugal

!--akiadsense-->

D’altra banda un altre dels avantatges que en aquest cas no és ambiental és la singularitat. Embotellar amb cartró permet un disseny més ampli de l’etiqueta de l’ampolla, i alhora ofereix una singularitat que permet distingir-la d’altres vins.

Pel que fa als inconvenients serien d’entrada que a Europa ja costa pensar que un vi pot ser de qualitat si està tapat amb rosca, per tant es fa difícil d’imaginar que aquesta idea britànica pugui quallar. D’altra banda tampoc no s’ho veu el líquid perquè no es transparent. I finalment, tot i que des de l’empresa no ho especifiquen, s’entén que està pensava només per vins joves o que si més no no necessitin cap tipus d’envelliment en ampolla.

La voluntat de l’empresa Frugal no és vendre ampolles sinó vendre màquines per fer-les. I és que creuen que per contribuir a l’economia circular que ha de permetre la reutilització de productes i subproductes s’ha de fer a la zona. Així, des d’aquesta empresa proposen vendre les màquines que serviran per la fabració de les ampolles amb cartró de la mateixa zona per així reduir encara més la petjada de carboni perquè aquests envasos no s’hauran de transportar.

Nou comentari

Comparteix