La màquina desalcoholitza sense treure ni el tap ni la càpsula
La màquina desalcoholitza sense treure ni el tap ni la càpsula | Alacarte Ventures

!--akiadsense-->

L’empresa catalana Alacarte Ventures ha presentat aquest dilluns a Bilbao una màquina per reduir l’alcohol del vi. És tracta d’una tecnologia pionera en fase d’industrialització que permet desacoholitzar el vi “mantenint la seva essència”.

Cinc socis, entre ells Pere Castells, químic i investigador que ha estat al Bullitaller i a la Fundació Alícia, Pere Planagumà, xef del restaurant Rom de Roses i 13 anys cap de cuina de Les Cols d’Olot i Aleix Barandiaran, enginyer industrial i CEO d’Alacarte Ventures, fan fundar l’empresa, per culminar la recerca de més 7 anys.

“Teníem la manera de treure l’alcohol al vi però el resultat no ens agradava. El vi perdia qualitat. Finalment vam trobar una tecnologia nova que amb un sistema d’agulles permet reduir la graduació modificant molt poc les qualitats organolèptiques. Ho vam donar a tastar al celler de Can Roca, al Nando Jubany o al Bulli entre d’altres i va sorprendre a tothom” explica en declaracions a Vadevi Aleix Barandiaran.

De la màquina en tenen dos prototips. És una mica més gran que un microones i està pensat per botigues i restaurants. Tot i que no volen especificar quin serà el preu de venda al públic, tenen clar que ha de ser assequible i que ha de poder estar a l’abast de qualsevol local.

El procediment de desalcoholitzar es fa amb un sistema de filtres que deixa passar el líquid però no el gas. Amb unes agulles permet exteure el vi, fer-lo passar per la màquina i el retorna a l’ampolla sense treure ni el tap ni la càpsula.

Barandiaran explica que aquest projecte va néixer després de constatar el creixement de vendes de begudes sense alcohol o amb baixa graduació, “a més a més també hi ha una tendència a la compra de productes amb menys calories i quan reduïm l’alcohol també reduïm les calories”.

Cadascú podrà triar quants graus d'alcohol vol consumir
Cadascú podrà triar quants graus d’alcohol vol consumir | Alacarte Ventures

!--akiadsense-->

La màquina, que no té nom encara, servirà a més per personalitzar els vins al gust. Cadascú podrà triar quina és la graduació alcohòlica que vol o quines són les calories que es volen consumir.

Alacarte Ventures presentarà a principis de desembre el seu projecte a Harvard. Un aparell que asseguren és una màquina de vendre vi. Barandiaran afirma rotundament que “es vendrà més vi. I que només que els restaurant venguin una ampolla més al dia pagaran la màquina”.

Nou comentari

Comparteix