VadeVi
Dues empreses del vi, entre les millors per treballar segons Forbes
  • CA

La revista Forbes ha incorporat dues empreses catalanes del vi a la llista de les millors 75 empreses on treballar de l’Estat espanyol amb més de 500 empleats. La publicació, especialitzada en el món dels negocis i finances, ha elaborat un any més aquest rànquing on hi destaca una selecció de les companyies més valorades mitjançant un sondeig en profunditat de Sigma Dos, a partir de les opinions dels i les treballadores de més de 2.000 empreses.

Grup Freixenet

  • Activitat: Elaboració i producció de vins escumosos i vins tranquils
  • Seu: Sant Sadurní d’Anoia
  • Vice-president i CEO: Pedro Ferrer
  • Directora de RRHH: Cristina García
  • Nombre de treballadors/es: 889

El Grup Freixenet ha destacat, segons la marca, “per la seva filosofia i estratègia de negoci centrada en el benestar dels professionals”. És per això, apunten, que la companyia de Sant Sadurní d’Anoia busca “aportar valor al negoci i a les persones a cadascuna de les etapes del cicle de la vida professional”. En aquest sentit, diran, la transformació cultural, la implantació d’estratègies organitzatives, la digitalització i el desenvolupament de programes “han estat fonamentals per entrar a formar-ne part per primera vegada en una de les llistes més prestigioses del teixit empresarial espanyol”.

Seu de Freixenet a Sant Sadurní d’Anoia | E.V.

La directora de Recursos Humans del Grup Freixenet, Cristina García Brunet en fa valoració, dient que “el departament de RRHH ha de convertir-se en un soci estratègic per a totes les àrees que conformen la companyia. Per a nosaltres, el lema Celebra la vida defineix perfectament la nostra perspectiva, que no seria possible sense el talent, el compromís i l’esforç de totes les persones que formen part del Grup Freixenet”.

Així mateix, García Brunet afirma que la clau per trobar l’harmonia dins l’entorn laboral rau en l’equilibri entre la implantació d’una cultura transformadora i de desenvolupament continu, els sistemes d’avaluació de l’exercici, el foment d’un lideratge inclusiu que permeti l’apoderament i el desenvolupament de canals de comunicació bidireccional. En definitiva, “cuidar el talent i mimar la felicitat dels treballadors a través de programes específics i una transformació cultural “viva” que impulsin el desenvolupament personal i professional”, emfatitza la directora de RRHH. Entre ells, destaquen el Programa de Salut i Benestar de l’empresa, premiat com a “bona pràctica” per Foment del Treball.

En línia a aquesta filosofia, la companyia ha impulsat la Freixenet e-Academy, que, juntament amb el programa corporatiu de lideratge, té l’objectiu de fomentar l’ocupabilitat i la transmissió de coneixements en tots els àmbits i nivells. El Grup també ha llançat una política de teletreball flexible que permet als empleats treballar fins a quatre dies de la setmana des de casa, sense restriccions i oferint la comoditat de poder emmotllar-se a les diferents situacions segons cada necessitat.

Raventós Codorníu

  • Activitat: Elaborador de Vins i Caves
  • Seu: Sant Sadurní d’Anoia
  • CEO: Sergio Fuster
  • Chief People, Culture & Organization Officer: Teresa López
  • Nombre de treballadors/es: 600

Raventós Codorníu, amb més de sis-cents treballadors, explica que les persones estan en el centre del seu ADN i també en el propòsit de “donar valor a la terra”, diran, a partir de la humanitat, humilitat i honestedat.

En aquest sentit, durant el 2021 ha impulsat iniciatives per incrementar l’engagement de l’equip, com la campanya ‘TotsVenem’, que ha permès fomentar la transversalitat, el programa ‘Empowering Women’s Talent’, un pas mes cap al compromís amb el talent femení i la diversitat o els TownHall Meetings’, en els quals el CEO fa balanç del negoci i dialoga amb tots els seus treballadors. Raventós Codorníu ofereix un model de treball híbrid, on incorpora dos dies de teletreball, i un horari flexible d’entrada i sortida.

A més a més, aquest darrer any la marca s’ha adherit al Pacte Mundial de les Nacions Unides, que els compromet amb els Deu Principis universalment acceptats a les àrees de recursos humans, normes laborals, mediambientals, de lluita contra la corrupció i de suport als ODS.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa