L’any passat no es va poder celebrar, però enguany la Fira del Vi de Rubí ha tornat amb empenta per acollir una vuitena edició que es presenta carregada d’activitats al voltant de vins premiats als Vinari d’aquest 2021.

La inauguració ha estat presidida per l’Alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, que ha manifestat la satisfacció d’haver reprès aquest “retrobament, molt esperat pels veïns i veïnes de la ciutat”. Martínez també ha incidit en el valor del Celler cooperatiu, un element més que els recorda i permet reivindicar “la nostra vinculació històrica i tradicional amb la pagesia i l’elaboració de vins”.

Sumant-se a aquesta reivindicació, el director dels Serveis Territorials d’Agricultura a Barcelona, Josep Pena, ha felicitat la ciutat de Rubí per reivindicar aquest llegat vitivinícola i agrari a través d’una fira que permet “casar l’urbà amb el rural” i que dona protagonisme al vi premiat als Premis Vinari 2021: “Són obres d’art atrapades en una ampolla“, dirà Pena, i tastar-los us permetrà fer un viatge per Catalunya a través dels seus cellers i vins”.

Els rubinencs i rubinenques són uns afortunats perquè seran els primers de tastar els millors vins de l’any”, afegia Salvador Cot, editor del Grup El Món. “Estem contents d’haver tornat perquè un any més, i gràcies al vi, també estem homenatjant i recordant l’esforç de tantes generacions de pagesos i pageses arreu del país”, ha conclòs.

Vuitena edició de la Fira, que allarga un dia més les activitats

Entre els cellers participants hi seran Can Serra dels Exibis & Cellers Underground (DO Pla de Bages i Costers del Segre); Canals Nadal (DO Cava); Celler Carles Andreu (DO Cava i DO Conca de Barberà); Celler Pascona (DO Montsant); La Botera (DO Terra Alta); Celler Xavier Clua (DO Terra Alta); Família Torres & Jean Leon (DO Costers del Segre i DO Penedès); Jaume Giró i Giró (DO Cava); Maset (DO Cava, DO Catalunya, DO Penedès, DOQ Priorat); Priorat B&D Lab (Vermuts); Vins Algars (DO Terra Alta) i Bodegas Rosàs (botiga de vins de Rubí).

La fira estarà oberta des d’aquest divendres a la tarda, que se’n fa la inauguració oficial, fins diumenge al migdia, coincidint amb els següents horaris: divendres 5 de novembre de 18 a 23 h, dissabte 6 de novembre d’11 del matí fins a la mitjanit i diumenge 7 de novembre d’11 a 16 h. Les copes de la fira i els tokens que es poden bescanviar per consumicions es podran adquirir al Punt d’Informació ubicat al mateix Celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa