VadeVi
“Entre vinyes (l’altra cara del vi)”, nou projecte audiovisual que recorre el territori enoturístic català
  • CA

Entre vinyes (L’altra cara del vi) és una producció audiovisual que documenta el món del vi i l’enoturisme a Catalunya a través del punt de vista de tres personatges: l’escriptor Alberto Martínez López-Amor, el pintor basc Julio Arriaga i el “winelover” noruec Chris Grenness. Dirigida per Amanda Sans Pantling, la road movie s’estrenarà aquest dissabte en el marc del Most Festival (a les 20h, a l’Auditori del Vinseum) i s’emetrà per a un públic més ampli el dimarts 22 de juny per TV3, a partir de les 23:15h de la nit.

Aquesta és la sinopsis de la producció: El periodista Albert Martínez López-Amor s’està documentant per escriure un llibre; Julio Arriaga, prepara una sèrie de dibuixos sobre la vinya i el paisatge, i Chris Grenness, divulgador noruec del vi català prepara una visita per a uns clients del seu país. Amb ells com a guies, es pretén donar a conèixer l’enoturisme de Catalunya en un viatge al voltant del territori, la història i la cultura del país.

Frame
Frame “Entre vinyes”, d’Amanda Sans

Un viatge que els ofereix l’oportunitat de viure experiències singulars al voltant del món dels enòlegs, els enoturistes, els cellers, els historiadors, els viticultors, els allotjaments, la gastronomia o la cultura. Així, tenen l’oportunitat de fer enoturisme al centre de Barcelona, tastos de vi en un globus aerostàtic, tastos maridats amb explicacions històriques, dormir en una cabana al mig d’una vinya, esmorzar en una barca fondejada a s’Alguer, o descobrir com, a través de l’enoturisme, s’han rellançat zones econòmiques i comerços dependents.

El documental compta amb la participació de diferents iniciatives i agents implicats dins del món de l’enoturisme a Catalunya, un tipus de turisme que per la proximitat i la nombrosa oferta d’activitats ha crescut durant l’època de pandèmia provocada per la Covid-19.

Entre vinyes (L’altra cara del vi) és una producció associada de TV3, en col·laboració amb Incís Films i amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i els patronats de turisme de les províncies de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa