VadeVi
ERC conservarà Agricultura, que incorporarà Acció per al Clima
  • CA

Esquerra Republicana de Catalunya continuarà tenint a les seves mans el Departament d’Agricultura. Segons ha pogut saber ‘El Món’, el nou preacord de Govern entre ERC i Junts per Catalunya continua deixant aquest departament en mans dels primers, a diferència d’altres conselleries que sí que canvien de banda. Hi haurà canvis, però: les competències sobre Acció per al Clima també passaran a dependre d’aquest Departament, des d’on s’articularà l’acció de govern contra el canvi climàtic a partir d’ara.

Jordi Sànchez i Pere Aragonès durant l'anunci del preacord | CCMA
Jordi Sànchez i Pere Aragonès durant l’anunci del preacord | CCMA

El ball de cadires i carteres entre els dos grans partits independentistes, doncs, que ha durat tres mesos, també ha tingut el seu efecte en el Departament d’Agricultura. Aquesta decisió, però, està en la línia d’una demanda d’alguns sectors econòmics i socials que ve de molt enrere, ja que el Departament tenia competències sobre agricultura, ramaderia i pesca, activitats cinegètiques i pesca fluvial, desenvolupament del món rural, vigilància, control i col·laboració en la gestió del medi natural, i la protecció i prevenció integrals del medi ambient, però la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic quedaven fora del seu àmbit de treball. Fins ara, les competències d’acció climàtica formaven part del Departament de Territori i Sostenibilitat, que durant els darrers anys ha encapçalat Damià Calvet (JxCat) i que ha trobat l’oposició d’alguns agricultors, ecologistes i empresaris del turisme als seus intents d’estendre la generació elèctrica renovable –solar i eòlica– per tot el territori català.

Pel que fa a la persona que ocuparà la màxima responsabilitat del Departament, encara no s’ha confirmat si continuarà sent Teresa Jordà, consellera d’ençà que la seva predecessora, Meritxell Serret, es va haver d’exiliar a Bèlgica després dels fets d’octubre de 2017. Serret, però, va tornar a Catalunya el març d’aquest any després que el Tribunal Suprem la deixés en llibertat i actualment exerceix de diputada al Parlament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa