VadeVi
Es destapa un nou frau, ara de vins adulterats
  • CA

Tornem a sentir a parlar dels presumptes fraus i irregularitats en el món del vi. Fa poques hores es destapava un nou cas contra la comercialització de vi fraudulent en aquest cas a la província d’Ourense. Segons informava aquest dimecres la Guàrdia Civil del territori, els agents del SEPRONA haurien incautat prop de quinze mil litres de vi adulterat que s’emmagatzemava a la nau d’una empresa dedicada a la importació i exportació de vins, situada a Cambeo, Coles.

Fonts policials apunten que la troballa ha tingut lloc en el marc de l’operació OPSON que han dut a terme de manera conjunta els agents del servei de protecció de la natura de l’institut armat i els funcionaris del servei d’inspecció de defensa contra els fraus i qualitat alimentària, pertanyents a la Conselleria de Medi Rural.

Sigui com sigui, davant la sospita que aquesta empresa podia estar cometent algun tipus d’irregularitats, es va procedir a la inspecció, que va donar com a resultat la confirmació del cas: S’hi van localitzar diversos centenars d’ampolles preparades per comercialització amb vi que, després de les comprovacions pertinents, contenia productes enològics i additius no autoritzats.

De moment, segons apunten alguns diaris gallecs, no s’hauria produït cap arrest o imputació, tot i que sí que s’estaria investigant si les substàncies que s’havien afegit poden suposar algun tipus de risc per la salut del consumidor.

Aquesta investigació posa de nou l’atenció sobre l’empresa Compañía Europea Exportadora de Vinos, que ja havia estat sota sospita fa un parell d’anys quan es va detenir els seus propietaris acusats d’haver introduït dos milions d’ampolles de vi al mercat amb segells falsos. En aquella ocasió, haurien fet passar productes que ells comercialitzaven per vins emparats per la DO Bierzo i l’IGP Vino de la Terra De Castilla.

La història recorda altres presumptes irregularitats que s’estan investigant a Catalunya, amb l’empresa Reserva de la Tierra i els possibles segells falsos de diverses DO del país amb què estarien etiquetant els seus vins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa