VadeVi
Es presenta reWINE un projecte per recuperar les ampolles de vi
  • CA

!--akiadsense-->

El projecte, coordinat pel Parc de Recerca UAB, té un pressupost total de 991.309€, del qual el 60% l’aporta la Unió Europea, i compta amb la participació d’una spin-off de la UAB, l’Agència de Residus de Catalunya, la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, la planta de rentat Maria Nutó, la Cooperativa Falset Marçà i altres cellers.

reWINE involucrarà consumidors, cellers, bars, restaurants, empreses distribuïdores i botigues per fer una prova pilot de la reutilització d’ampolles i avaluar la seva viabilitat. Cal tenir present que actualment els envasos de vi no es reutilitzen en cap dels seus canals de distribució.

Previsió de recuperar 100.000 unitats

La prova pilot tindrà en compte tot el procés de l’ampolla, des del seu rentat, etiquetatge, embotellament i distribució al mercat fins a la seva recol·lecció a través de les mateixes bodegues, deixalleries, restaurants i botigues involucrats.

El projecte preveu recuperar unes 100.000 ampolles, que es portaran a la planta de rentat i començaran de nou el cicle. D’aquesta manera, s’evitaran aproximadament 45 tones de residus d’envasos de vidre. S’espera finalitzar la prova pilot el juny del 2019.

Conscienciació dels consumidors

Simultàniament a la prova pilot, es durà a terme una campanya de conscienciació dirigida als consumidors sobre els avantatges de reutilitzar envasos i es dissenyaran i implementaran incentius perquè els consumidors retornin les ampolles buides a la botiga.

El projecte espera poder estendre el sistema de reutilització d’ampolles al territori català i a altres regions vinícoles de l’Estat espanyol, impulsant la participació d’empreses i administracions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pep a abril 08, 2017 | 07:58
    Pep abril 08, 2017 | 07:58
    Fa relativament poc temps que encara es feia la recollida d'ampolles de cava. De cop i volta es va deixar de fer
  2. Icona del comentari de: Ana a abril 08, 2017 | 12:51
    Ana abril 08, 2017 | 12:51
    Fa poc més de 30 anys ja es feïa, pro algú va decidir que era més costós recuperar ampolles que compra-les noves, la política capitalista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa