Un moment de la presentació dels Premis Vinari dels Vermuts amb Joan Tàpies, Carles Pellicer, Salvador Cot, Eduard Voltes i David Jiménez, de Sanmy-Geiser">

S’ha presentat a Reus la primera edició dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans, una iniciativa de VADEVI.cat que, amb el suport de l’Ajuntament de Reus, neix amb l’objectiu de promocionar l’elaboració dels vermuts de qualitat elaborats a Catalunya, així com de divulgar entre els consumidors aquest producte de tanta tradició al nostre país.

El concurs s’estructura en dues jornades de tast a cegues. La primera tindrà lloc el dilluns 13 d’abril al centre cultural Cal Massó de Reus i avaluarà totes les referències inscrites. Els vermuts que obtinguin una major puntuació passaran a la següent fase de tast, prevista per divendres 24 d’abril. En aquest cas, la jornada es durà a terme al Museu del Vermut, també ubicat a la capital del Baix Camp, un espai únic i idoni per a la jornada que també acollirà el lliurament dels premis als vermuts guardonats.

A una setmana de finalitzar el període d’inscripcions al certamen, l’organització es mostra satisfeta per les prop de quaranta referències presentades. Ester Bachs és la directora dels Premis Vinari dels vermuts: “Essent la primera edició del concurs, estem molt satisfets de la bona rebuda que ha tingut la iniciativa, tant pel que fa als cellers que presenten les seves mostres com les entitats col·laboradores. Catalunya és un país de grans vermuts i, acompanyant la moda de fer l’aperitiu, el producte també ha de tenir el reconeixement que es mereix”, explica Bachs.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, manifesta que “estem molt satisfets pel fet de poder acollir la primera edició d’aquests premis dedicats al vermut: més enllà del fet que Reus hagi estat un referent històric d’aquesta beguda, en els darrers anys Reus ha protagonitzat un moviment de recuperació i modernització dels vermuts que s’ha traduït en un important creixement de la demanda i també de persones que vénen a conèixer una de les ciutats bressol del vermut català”.

Aquesta setmana també s’ha tancat el panel definitiu de professionals que tastaran i avaluaran a cegues totes les referències presentades.

El jurat estarà format per:

• Àngel Garcia Petit, enòleg i professor a l’ESHIT Sant Ignasi de Barcelona

• Anna Casabona, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers per Tarragona i responsable comercial del Celler de Capçanes

• Clara Antúnez, sommelier i nutricionista. Autora de “100 vins catalans que has de conèixer”

• Fermí Ferré, enòleg

• Iolanda Bustos, xef i propietària del restaurant La Calèndula

• Joan Lluís Gómez, sommelier del restaurant Sant Pau -Carme Ruscalleda

• Joan Tàpias, propietari del Museu del Vermut i col·leccionista de vermuts del món

• Joffre Tarrida, sommelier de Cal Pere Tarrida i Nas d’Or 2013

• Jordi Bort, Director General de l’INCAVI

• Jordi Nogué, barman, cuiner i propietari de La Clau a Sant Pere de Ribes

• Josep Maria Gotarda, president del Club del Barman de Catalunya i propietari de l’Ideal Cocktail Bar de Barcelona

• Lluís Ràfols, enòleg de Codorníu durant 40 anys

• Manel Marqués, fundador del Vermouth Club

• Manel Tirvió, president honorífic del Club del Barman de Catalunya, professor de cocteleria de l’escola de formació hostalera de l’Hospitalet de Llobregat

• Montserrat Nadal, coordinadora dels estudis de Sommelieria de la URV

• Montse Velasco, sommelier de la Cuina del Guinardó i Nas d’Or 2011

• Oscar Guitart, sommellier, barman

• Pep Escudero, Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, Espiells

• Ricard Martínez, barman de l’F&B Hotel Duquesa de Cardona, Barcelona

• Xavier Roig, sommelier especialitzat en caves, vins i vermuts i propietari de l’enobotiga Cal Feru

Aquest equip es complementarà amb els enòlegs Diego Delgado i Helena Pérez, de Vermut Miró; Josep Salla, d’Yzaguirre i Jordi Benito i Gemma Martínez, del celler De

Muller. A ells, s’hi sumaran també els periodistes especialitzats Tana Collados, Josep Sucarrats, Txaber Allué, Ruth Troyano i Mar Calpena.

Cal Marino, millor “Vermut Musical” segons Time Out

Durant la presentació també s’ha fet públic que el Bar Cal Marino (carrer Margarit, 54 de Barcelona) ha estat l’establiment guanyador del concurs organitzat per la revista Time Out al millor “Vermut musical”.

Cal Marino és un celler amb molta tradició vermutera que funciona al barri de Poble Sec de Barcelona. Un cop al mes, organitzen un “vermut dominical” amb soul, jazz o

rumba en directe que ja s’han convertit en tot un clàssic per als amants de l’aperitiu i de la bona música en directe.

Els Premis Vinari dels vermuts catalans 2015 compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus i la col·laboració de la marca de sifons, Sanmy-Geiser, així com també de

l’Associació Catalana de Sommeliers, l’Associació Catalana d’Enòlegs, i el Club de Bàrmans de Catalunya, que aportaran professionals per a les sessions de tast.

Gràfiques Varias, Cal Massó, el Museu del Vermut, Vermuts Rofes i Vermuts Miró també col·laboren en el certamen. El diari digital ReusDiari.cat és el mitjà de comunicació oficial.

Nou comentari

Comparteix