VadeVi
Es presenta a Alimentaria el nou celler La Fou de Batea

A la presentació a l’estand d’Abadal hi van ser presents el director de l’Incavi, Oriol Guevara, Valentí Roqueta, president del grup Roqueta, el seu fill Ramon Roqueta, que lidera el projecte, Jaume Descarrega, president de la DO Terra Alta i els enòlegs Joan Soler i Lluís Marín.

Segons Valentí Roqueta, a l’hora de buscar un indret on establir el nou projecte, tenien dues premises: un territori especial i la disponibilitat de varietats de raïm autòctones capaces de produir vins amb una forta personalitat.
Això ho van trobar a la Terra Alta, a Batea, on segons l’enòleg Joan Soler, a més hi van trobar “gent que estima el vi i estima la terra”.

El vi presentat és el LaFou 2007, que s’elabora principalment amb garnatxa negra de vinya molt vella i petits percentatges de sirà i cabernet sauvignon, que segons Soler “només fan que recolzar i destacar les qualitats de la garnatxa”.

Es tracta d’un vi de gamma alta amb un preu aproximat de 33 € i com va dir Valentí Roqueta “som conscients que som els últims en incorporar-nos a un territori amb una tradició vitivinícola llarguíssima i per això ens hi acostem amb humilitat i per damunt de tot, amb il·lusió”.


El primer vi del LaFou Celler de Batea es basa en la garnatxa negra de vinya vella, complementada amb sirà i cabernet sauvignon FOTO: VADEVI:CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa