!--akiadsense-->
La sisena edició del Fòrum Cava Familiar, organitzada per Pimecava, ha estat dedicada als escumosos del món. El viticultor i propietari del celler Mas Candí, Ramon Jané, ha conduït un tast d’11 vins d’arreu del planeta. Els assistents han pogut conèixer a partir de la seva pròpia experiència, les característiques d’escumosos elaborats a Catalunya, França, Eslovènia, Itàlia, Regne Unit i Sud-Àfrica. Una activitat que ha servit per a conèixer el panorama d’escumosos que existeix actualment. L’acte, celebrat aquest dilluns 27 de febrer, ha tingut lloc a l’Obrador de Xerigots de Vilafranca del Penedès. Un tast a través del qual, els assistents han pogut conèixer escumosos produïts a través de diversos mètodes d’elaboració–com el tradicional o l’ancestral– i de diferents estils –com els convencionals o els naturals.
La volta al món a través de la copa
Els assistents han valorat molt positivament l’experiència, ja que en una sola sessió han pogut degustar i conversar sobre una varietat d’escumosos elaborats amb una gran diversitat de varietats, des de les autòctones com el sumoll, xarel·lo, macabeu i parellada, passant per les foranies com el pinot blanc, pinot negre, chardonnay, cabernet sauvignon, cabernet franc i pinot meunier. L’activitat ha finalitzat amb una gran selecció de 15 formatges Xerigots de gran qualitat, tots ells procedents d’elaboradors catalans i francesos. El proper Fòrum Cava Familiar se celebrarà el 27 de març on un expert realitzarà una radiografia exhaustiva sobre la situació actual de la viticultura del Penedès.