VadeVi
El vi català com a sinònim d’experiència
  • CA

El vi català compta amb diversos espais on posicionar-se i donar-se a conèixer. Se’n pot parlar en cercles especialitzats, se’n pot demanar una copa o una ampolla per acompanyar un àpat, sempre que l’oferta ho permeti. Se’n pot comprar en botigues especialitzades o triar una experiència a partir d’activitats que s’organitzen al seu voltant com puguin ser tastos o tallers dirigits per professionals.

L’Espai Penedès BCN va obrir les seves portes en ple centre de Barcelona (carrer Muntaner, 21) a mitjans del 2014 amb l’objectiu d’apropar els vins del Penedès als aficionats, amants o professionals de la capital i rodalies. Ara, després d’aquests mesos de feina ininterrompuda, s’ha consolidat com un dels locals estrella de la ciutat on les activitats que organitzen al voltant del vi d’aquesta regió vitivinícola i de la resta de territori català acaben sovint penjant el cartell de ple.

El vi que s’elabora a Catalunya protagonitza totes les sessions del programa. Tastos amb maridatges –el formatge i el pernil hi tenen una presència notable, però també hi ha altres propostes més atrevides com les combinacions amb sushi, foies o pizzes; sessions sobre vins monovarietals de diversos indrets del país; classes per aprendre a tastar cegues, entre d’altres propostes en són un exemple.

A més, també ideen cicles temàtics que apropen el vi català a persones amb interessos o inquietuds diverses. Així va nàixer el cicle de vi i música o el que “marida” vins amb personatges de sèries de televisió. Precisament, aquest semestre hi ha programats aquests dos cicles: “5 vins & 5 temes” en el qual a través del taller de músics es convida a prendre vins del Penedès mentre sonen de fons notes de Lluís Llach o Bruce Sprinsteen. O el cicle “5 vins & 5 personatges”, en el qual membres de la plataforma Serializados vinculen a personatges de sèries com Els Soprano, Mad Men o Breaking Bad amb algunes referències vinícoles amb les quals el sommelier de la casa hi trobi algun tipus de relació.

Entre les properes activitats programades (que es poden consultar seguint aquest enllaç) hi ha l’opció d’anar a fer el vermut amb alguns dels millors vins elaborats amb herbes de Catalunya, segons els Premis Vinari dels vermuts de l’edició 2015. La sessió tindrà lloc dissabte 5 de març i, més enllà de poder tastar-ne diferents marques, també donarà a conèixer detalls sobre la seva història, com s’elabora i fins i tot desvetllar alguns dels misteris que existeixen al voltant d’una fórmula que els cellers elaboradors d’aquest producte volen mantenir en secret.

Per cert que el concurs que tasta i avalua a cegues els vermuts catalans està a punt d’obrir la segona edició per a seguir reforçant la producció d’aquest producte tan nostrat que s’elabora arreu del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa