VadeVi
Estats Units suspèn els aranzels addicionals al vi europeu durant un període inicial de quatre mesos
  • CA
Les exportacions de vi al 2020 van caure degut principalment al tancament de la restauració
| Prodeca

!–akiadsense–>

La Comissió Europea ha anunciat aquesta tarda la suspensió, durant un mínim de quatre mesos, dels aranzels que va imposar els Estats Units a productes agroalimentaris de l’Estat espanyol, entre els quals, hi havia el vi.

La mesura podria entrar en vigor de amb efecte immediat i al llarg dels propers quatre mesos els Estats Units i la Unió Europea podrien obrir noves negociacions per a solucionar el conflicte comercial entre ambdós territoris.

La presidenta de la Comisión Europea, Úrsula Von der Leyen, ho confirmava al seu compte de Twitter:

“Hem acordat suspendre totes les tarifes relacionades amb les disputes Airbus-Boeing sobre productes aeronàutics i no aeronàutics durant un període inicial de quatre mesos. També ens hem compromès a resoldre aquestes disputes”, deia la Presidenta.

Els orígens de l’augment addicional dels aranzels

Els aranzels es van imposar al vi procedent d’Europa als Estats Units el 18 d’octubre de 2019 com a represàlia pel cas dels subsidis a l’empresa aeronàutica Airbus. Un dels sectors afectats, el vitivinícola, ho ha patit greument, sent els EEUU un mercat prioritari pels vins europeus i en un moment especialment delicat pel sector amb la recessió provocada per la crisi de la COVID-19 a tot el món i les restriccions a l’hostaleria en un bon grapat de països.

Així, els vins (llevat dels escumosos) amb una graduació alcohòlica inferior o igual a 14% vol. i en envasos de 2 l. o menys procedents d’Espanya, França, Alemanya i Regne Unit s’han vist aquests últims mesos gravats amb un aranzel addicional del 25% ad valorem.

Els Estats Units és el segon destí de les exportacions procedents de l’estat espanyol de vi en valor i el primer fora de l’UE, amb quasi 324 milions d’euros i un 22,3% del total. Segons dades del Observatorio Español del Mercado del Vino (OEMV), EE.UU., ja va reduir notablement les seves importacions de vi envasat procedent de l’estat espanyol en valor des de la introducció dels aranzels, coincidint amb la crisi del coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa