VadeVi
Eva Plazas, Vilarnau: “Ve gent a casa i ens demana ‘el vi dels Vinari'”
  • CA
Damià Deas i Eva Plazas, a la Gala de lliurament dels Premis Vinari 2017
Damià Deas i Eva Plazas, a la Gala de lliurament dels Premis Vinari 2017 | Vilarnau

!–akiadsense–>

Diversos cellers han aplaudit la retransmissió per televisió de la Gala dels Premis Vinari perquè, coincideixen, ha suposat un gran salt en quant al ressò i difusió del vi català. Vilarnau és un d’ells: el celler penedesenc es va endur el premi al millor vi escumós de la categoria dels Gran Reserva pel seu Vintage 2011 i explica que el guardó els ha donat visibilitat com a marca i que els ha beneficiat a l’hora de vendre el producte: “Ara ja ens demanen l’anyada 2012, suposo que voldran comparar-lo amb el premiat”, diu el gerent Damià Deas.

Vilarnau -amb origen a Vila Arnau o la casa dels Arnau- és un celler de Sant Sadurní d’Anoia amb llarga tradició en l’elaboració de vins escumosos. El seu primer cava etiquetat sortia l’any 1949, i des de llavors, han seguit moltes i diverses referències, com l’icònic Arnau de Vilarnau o els seus Capricis de Xarel·lo.

Damià Deas i Eva Plazas, l’enòloga, es mostren satisfets pel Premi i reconeixen que ha donat cert impuls al cava i al celler: “Ens va passar una cosa divertida: rebut el reconeixement, els nostres distribuïdors s’apropaven a les botigues on hi tenim el producte i enganxaven les medalles d’or sobre les ampolles -explica Deas-. “‘Aquest Gran Reserva és cavall guanyador’, ens deien, i els Vinari han reforçat encara més aquesta percepció”.

De fet, l’interès per l’escumós ha anat més enllà del sector, i això també ho celebren. “Hem tingut visites que ens demanaven directament pel vi dels Vinari”, diu l’enòloga, “sense anar més lluny, el dia després d’obtenir el guardó, van venir diverses persones a l’estand del Cavatast demanant que els servíssim ‘el vi premiat'”.

“També estem contents perquè el Vinari ens ha donat prestigi de marca“, continua l’enòloga. “Els Vinari han aconseguit ser un concurs respectat i de prestigi gràcies al fet que els tastos es fan a cegues i que el panell de tast està format per professionals sommeliers, enòlegs… Podria estar bé incorporar més distribució, per aconseguir més de proximitat amb el consumidor final”, diu Plazas.

“Els Vinari són una eina potent de difusió del vi català, un valor afegit”, conclou el gerent de Vilarnau.

Els Premis Vinari 2018 tenen obertes les inscripcions fins a finals de març. Més informació, seguint aquest enllaç.

!–akiadsense–>

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa