VadeVi
Ex alumnes del Curs de Sommelier dels Jesuïtes de Sarrià triomfen en la seva feina
  • CA

Els alumnes del curs de sommelier dels Jesuïtes de Sarrià s’han fet un lloc al sector. A Vadevi hem recollit el testimoni d’alguns d’aquests alumnes que parlen de la seva feina, de la importància de la formació i també de la diversificació d’una professió que fins fa no res estava només circumscrita al servei als restaurants. Continua sent la part més important, però no només.

Daniel Ibáñez és sommelier i responsable d’e-commerce de Vila Viniteca
Daniel Ibáñez és sommelier i responsable d’e-commerce de Vila Viniteca | Jordi Play

!–akiadsense–>

És el cas de Daniel Ibáñez que és sommelier i responsable d’e-commerce de Vila Viniteca. En aquesta entrevista amb VADEVI explica que és enginyer informàtic i que un dia va apostar per fer un canvi a la seva vida. Es va quedar a l’atur -després d’anys treballant en el món de la informàtica-, va decidir que volia estudiar, i la seva passió pel món del vi el va fer apuntar-se al Curs d’especialització de Sommelier a l’Escola d’Hostaleria Sant Ignasi. En acabar va tornar a la informàtica, però sis mesos després, l’any 2013, va contactar amb ell el responsable de botigues de Vila Viniteca i… fins ara. Trobareu l’entrevista sencera aquí.

La sommelier Raquel Pérez observa el color d'un dels vins negres que té a la carta del restaurant
La sommelier Raquel Pérez observa el color d’un dels vins negres que té a la carta del restaurant | Jordi Play

!–akiadsense–>

El món del vi atreu a tots tipus de persones. És per això que en aquest curs hi participen perfils diversos. Gent més jove amb voluntat de formar-se o professionals consolidats que volen explorer alters aspects de la seva feina. És el cas de Raquel Pérez que és propietària de la Pizzeria Torre Rossa de Cardedeu, juntament amb altres tres socis italians. Tot i això, revela que el procés sobiranista ha provocat un augment en la demanda de vi català a la seva pizzeria i que la gent cada vegada coneix més les denominacions d’origen del país. Ho explicava en aquesta entrevista.

Agustí Lema és el sumiller del Restaurant Sergi de Meià
Agustí Lema és el sommelier del Restaurant Sergi de Meià | Jordi Play

!–akiadsense–>

Agustí Lema (Barcelona, 1991) és el sommelier del Restaurant Sergi de Meià, de Barcelona, des de l’octubre de l’any passat. Lema va estudiar el Curs d’especialització de Sommelier a l’Escola d’Hostaleria Sant Ignasi al 2006/2007, i ha treballat al restaurant de l’Hotel Mercer de la capital catalana. Lema té la virtut de parlar del món del vi com demanen molts clients: de manera senzilla i clara, però també amb molta passió. En aquesta entrevista, defensa “ser fidel al propi criteri i no seguir les modes”, i rebutja “encasellar un perfil de vi a un tipus de persona”. “Cap professional ho fa, i si ho fa no hauria de treballar recomanant vi”, assegura amb contundència.

Jordi Xavier Romero

!–akiadsense–>

Jordi Xavier Romero és el coordinador del Curs d’Especialització en Sommelier dels Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi. Aquest té una durada d’un curs, que inclou 200 hores lectives. A més, inclou visites a cellers. Les classes es fan dues tardes a la setmana entre els mesos d’octubre a maig, fent-lo compatible amb les persones que volen estudiar mentre treballen. I es plantegen, per aquells que així ho vulguin, pràctiques professionals a empreses del sector vitivinícola per a reforçar l’aprenentatge durant el curs. Les inscripcions estan obertes i trobareu més informació seguin aquest enllaç.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: José a juliol 24, 2018 | 06:29
    José juliol 24, 2018 | 06:29
    Me estoy planteando montar una bodega en Terrassa , dispongo de un local de 140m. , pero tengo mis dudas...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa