Exedra 2018

!–akiadsense–>

Exedra 2018

100% garnatxa negre

10 mesos criança en àmfores de fang

Bodegas Puiggròs (DO Catalunya)

Preu aprox.: 10,70 euros

Tel.: 629 853 587

Mail: [email protected]

Web: http://bodegaspuiggros.com/

Les Bodegas Puiggròs estan situades al municipi d’Òdena, dins de la Conca d’Òdena, una gran depressió que constitueix el sector central de la comarca de l’Anoia. És un territori on els conreus són predominantment de secà, però també d’olivera, d’ametller, d’avellaner i vinya. Tot i la seva llarga tradició vinícola, és de les zones menys conegudes de Catalunya.

La situació geogràfica de la zona fa que estigui afectada per un clima que és barreja de Mediterrani i Continental, amb alçades que van dels 400 als 800 m i el caràcter argilo-calcari del terrer amb presencia de guix al subsòl fa que tot plegat atorgui a aquest indret una singularitat que provoca cicles vegetatius llargs que afecten de manera determinant la maduració dels raïms.

L’Exedra és un vi monovarietal de garnatxa que es conrea en aquesta zona seguint els preceptes de l’agricultura ecològica i que en la seva elaboració es segueix un filosofia de mínima intervenció per preservar al màxim que el vi traslladi l’essència del seu terrer. En la seva elaboració, el most fermenta en àmfores de fang i un cop acabada la fermentació el deixen reposar durant 10 mesos en les àmfores.

Servit a la copa presenta un color vermell cirera intens amb ribet grana, capa mitja-alta. Net i brillant. Deixa una llàgrima abundant, densa i de moviment lent.

En nas és franc i intens, amb presència d’aromes de fruites del bosc madures, gerds, groselles, maduixes silvestres acompanyades de notes especiades que ens recorden els pebres i a mesura que va evolucionant van aflorant aromes que ens transporten al sotabosc mediterrani, fonoll, espígol, sajolida, formant tot plegat un conjunt aromàtic molt atractiu.

En boca té una bona entrada força ample i caracteritzada per una acidesa viva i modelada pel seu pas pel fang, que li atorga frescor i actua de fil conductor en un pas de boca que embolcalla, on mostra uns tanins rodons i ben polits, certa textura i ple de records de fruites del bosc madures que el fan llaminer. Final molt llarg i persistent, amb una retronasal que ens retorna les aromes més balsàmiques del sotabosc.

L’Exedra mostra una altra cara de la garnatxa, amb una personalitat ben definida i un caràcter rústic que l’allunya dels vins de garnatxa de les zones del sud o del nord tot i mantenir l’elegància de la varietat.

Molt versàtil gastronòmicament es relacionarà magníficament amb les graellades de carn de xai i/o de porc, les aus rostides o al forn, peces de vedella no massa grans, arrossos de muntanya o amb plats contundents de peix com el marmitako.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa