VadeVi
Èxit de participació a la Verema Solidària del Penedès
  • CA

Un total de 274 persones han participat a la primera edició de la Verema Solidària que ha tingut lloc aquest diumenge a Finca Parera (Sant Llorenç d’Hortons), en el marc d’una jornada festiva i col·laborativa per “tallar amb la pobresa” i lluitar contra l’exclusió social. Des d’enòlegs i sommeliers a professionals relacionats amb la captació de fons i del tercer sector, però també famílies, grups d’amics i d’empresa han volgut sumar-se a la iniciativa impulsada pel vinyeró Rubèn Parera i l’associació Impulsa Fundraising que destinarà els diners recaptats a través de la campanya de micromecenatge a projectes socials, educatius i terapèutics de l’Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG) i Càritas Sant Feliu de Llobregat.

La jornada d’ahir va ser un èxit d’assistència i va comptar amb la participació de professionals destacats del món del vi i del tercer sector, com ara el guanyador del concurs Millor Sommelier de Catalunya 2016, Daniel Martínez Felguera del Celler de Can Roca, que va coordinar un dels equips participants a la jornada, descobrint-los primer com calia veremar la vinya de xarel·lo de La Plana i després guiant els assistents per les vinyes per descobrir-los el cultiu biodinàmic. També va sumar-se a la Verema Solidària, a l’hora del cafè, la monja dominica Sor Lucia Caram tot recordant als assistents que és important “celebrar i lluitar al mateix temps per a què tothom pugui viure amb dignitat”.

A la verema del xarel·lo de La Plana, una vinya amb més de 65 anys, hi van participar 221 persones, dividides en grups de 10, amb el guiatge de 17 professionals: 7 estudiants del CETT, 2 enòlegs i 8 sommeliers en actiu amb la coordinació de la també sommelier Clara Isamat. Aquest acompanyament ha estat un dels aspectes més valorats de la jornada pels assistents, perquè no només van poden gaudir de l’experiència de collir raïm sinó que també rebre explicacions de com fer-ho i de la importància de fer-ho bé. Els assistents també han valorat molt positivament l’alt nivell del menú basat amb productes de proximitat i certificació ecològica i la paella de tros signada pel xef Xavier Pellicer (Restaurant Céleri), una de les especialitats d’un cuiner excepcional i solidari, amb una àmplia experiència en cuines amb estrella Michelin.

Camí dels 10.000 euros

La campanya de micromecenatge de la Verema Solidària es va iniciar l’1 de setembre i fins a dia d’avui ja s’han reunit prop de 8.000 euros a través de les nombroses aportacions rebudes, que permetran fer realitat projectes de reforç educatiu escolar en el cas de Càritas Sant Feliu i de consolidació de l’hort sòcio-terapèutic d’AFAMMG.

Tots els participants d’ahir a la Verema Solidària han col·laborat amb alguna de les 8 modalitats que tenien al seu abast per sumar-se a la iniciativa, de forma individual o en grup. La Verema Solidària ha rebut un total de 146 aportacions a través de Goteo.org, i encara resten 15 dies de campanya per poder assolir l’objectiu òptim de 10.000 euros. Els organitzadors fan una crida a la participació perquè el crowdfunding no s’acaba amb el dia de verema.

Noves propostes per “tallar amb la pobresa”

Aquest dilluns s’obriran noves propostes per adherir-se a la Verema Solidària, permetent a particulars, empreses i entitats fer costat als projectes solidaris d’AFAMMG i Càritas Sant Feliu, encara que no hagin participat a la jornada d’ahir. Aquestes noves propostes afrontaran el repte de sumar 2.000 euros més en 15 dies. La campanya de micromecenatge a Goteo.org es mantindrà oberta fins el proper 9 d’octubre per seguir recollint aportacions econòmiques que el sector del vi destinarà al tercer sector, en una iniciativa pionera i innovadora que, donat l’èxit de la primera edició, tindrà properes convocatòries i és probable que s’estengui a d’altres regions de vins de Catalunya per ajudar a combatre la pobresa i l’exclusió social de les entitats locals.

Podeu col·laborar amb la Verema Solidària seguint aquest enllaç.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa