VadeVi
Experimentar amb el vi a casa per passar el confinament
  • CA

!–akiadsense–>

Són temps difícils i tancats a casa cal buscar la manera de fer més portable aquest confinament. El vi sempre és un bon company però a més a més també us pot servir per jugar-hi, per experimentar i per fer-vos passar una bona estona.

El primer experiment que us proposem és fer un tast a cegues. Ho proposava l’Incavi just abans de l’inici del confinament, però malgrat tot encara és possible.

Per tal de poder fer aquest experiment a distància us proposem que primer trieu quina de les opcions que plantejàvem en aquest article us va millor per compartir una vídeo trucada per internet.

Després caldrà que cada una de els persones que hi participin tinguin un parell d’ampolles de vi, no cal que siguin les mateixes perquè cadascú pot fer el seu propi tast. Si no teniu vi ja sabeu que les botigues d’alimentació estan obertes i sinó també teniu possibilitats diverses de poder comprar el vi online i us el portaran a casa. En aquest article teniu algunes de les botigues per internet que encara estan funcionant.

Demaneu vi que no conegueu. Després caldrà que sigueu molt honestos amb vosaltres mateixos sinó el joc no tindrà cap gràcia. Intenteu tenir la menys informació possible de cada un dels vins. Agafeu les ampolles les tapeu amb una bossa o amb paper d’alumini o amb un cartró fins a dalt de tot i li poseu un número. Canvieu-les de lloc i deixeu-les. Al cap d’una estona serviu una copa de cada que també haureu d’identificar amb el mateix número de l’ampolla. I ja està. Es tracta d’identificar les varietats, potser l’elaboració, l’anyada…la marca no, perquè aquesta ja la sabreu. Si teniu la sort de no estar confinats sols podeu demanar a algú que us ajudi a amagar el nom del vi. No són les millors condicions per fer un tast a cegues però us entretindrà una estona i tindreu sorpreses.

Una altre experiment que podeu fer amb vi és també tastar a cegues però més senzill.Si a casa teniu copes negres o que es vegi el contingut fantàstic i sinó n’agafeu tres i les podeu fer opaques embolicant-les amb paper d’alumini. Hi serviu un vi blanc, un de vi negre i un de rosat.

L’experiment és molt senzill us proposem que les deixeu a temperatura ambient i que el contingut de les tres copes estigui a la mateixa temperatura. Ara només cal que sigueu capaços d’identificar quin és el blanc, el negre i el rosat i això que sembla tan simple, creieu-nos, no ho és gens.

!–akiadsense–>

Una altra experiment que podeu fer és comprovar les diferències i les semblances entre una mateixa varietat de llocs diferents. Podeu comparar una garnatxa de l’Empordà amb una de la Terra Alta o del Montsant o una carinyena del Priorat amb una del Penedès potser sou capaços de detectar trets comuns, però segur que apreciareu les diferències en funció del sòl, del tipus de cultiu o de l’elaboració que poden fer que una mateixa varietat es comporti de maneres molt diferents.

Finalment us proposem que tasteu un vi sols, sense música, sense res. Escriviu si us ha agradat o no, què és el que us ha agradat o el que no. Després connecteu-vos amb gent amb qui estigueu a gust, o poseu-vos una cançó que us agrada molt o en un entorn que us sigui especialment agradable i torneu-lo a tastar. Segurament us semblarà diferent, perquè aquesta és també una de les màgies del vi. Perquè és seu gaudi va més enllà del líquid en sí mateix. La bona companyia, l’estat d’ànim o fins i tot la música en poden alterar la seva percepció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa