VadeVi
Experts analitzen economia i paisatge a Vilafranca del Penedès

Experts internacionals analitzen la gestió de les regions vitivinícoles i els seus paisatges en el marc de la V edició del Congrés d’Art, Paisatge i Enoturisme de Vilafranca del Penedès.

La trobada que es farà aquest 18 i 19 de juny al Vinseum de Vilafranca del Penedès, és de caràcter biennal i presenta un programa multidisciplinari que pretén ser l’eina per articular un Penedès més equilibrat entre economia i paisatge.

Aquesta V edició del Congrés Art i Paisatge Vitivinícola, promoguda pel CEPvi i emmarcada dins la Capital Cultural de Vilafranca del Penedès 2015, recull les aportacions de les edicions anteriors i, en una línia d’utilitat i enllaç entre problemes i inquietuds locals i saber universal, pretén apuntalar el salt cap endavant que comença a interioritzar-se en el món del cava i el vi per trobar un equilibri entre economia i paisatge.

Articulat en 4 blocs específics, Economia, Territori, Paisatge i Art, pensats segons sectors i sensibilitat, el Congrés se situa com el punt de partida del Pla de Gestió de la Identitat Vitivinícola i Desenvolupament 2015-20, l’objectiu del qual és “defensar de manera clara i compromesa, la identitat del paisatge vitivinícola com a valor cultural i actiu econòmic excepcional, des del vessant relacionat amb els estudis, projectes i plans pluridisciplinaris incidents en el paisatge vitivinícola”. Per al director del CEPvi i del Congrés, Miquel Vidal, aquesta cita suposa “la consolidació d’un projecte iniciat al 2007”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa