VadeVi
Les exportacions de vi i cava català cauen un 11’53% durant el 2019
  • CA
Carmel Mòdul, director general d'alimentació, Teresa Jordà, consellera d'agricultura i Ramon Sentmartí, director de Prodeca en la presentació de les dades d'exportació
Carmel Mòdul, director general d’alimentació, Teresa Jordà, consellera d’agricultura i Ramon Sentmartí, director de Prodeca en la presentació de les dades d’exportació | M.R.F.

!--akiadsense-->

Les exportacions del vi i cava català han experimentat un descens de l’11’53% durant l’exercici de 2019. Així ho han anunciat en roda de premsa des del Departament d’Agricultura en la presentació del conjunt de les exportacions agroalimentàries que en general són positives ja que per primera vegada s’han superat els 10.000 milions d’euros.

El sector del vi continua sent el cinquè sector exportador i representa el 5’35% de les exportacions catalanes amb 571’73 milions d’euros.

Des de l’administració entenen que aquest descens significatiu respon a un creixement de la producció de vi a nivell mundial, també a acords internacionals que han desajustat el mercat i tot que ens menor mesura, creuen que la imposició dels aranzels de Donald Trump al vi tranquil que van entrar en vigor el passar mes d’octubre, també hi han tingut a veure.

Tant la consellera Teresa Jordà, com el director de Prodeca, Ramon Sentmartí, asseguren que estan ‘preocupats’ per aquest descens i per això s’estan posant en marxa accions per revertir-lo. Sentmartí ha anunciat la celebració d’un business forum als Estats Units, la propera tardor per traslladar la qualitat d’aquests productes als compradors potencials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa