VadeVi
Falset i Vila-seca s’alien per compartir música i vi

Els Ajuntaments de Falset i Vila-seca han formalitzat aquests darrers dies un acord de col·laboració entre ambdues entitats que es concretarà en un intercanvi de propostes musicals i vitivinícoles. Concretament, han rubricat que algunes de les propostes musicals de la Fira del Vi de la capital prioratina seran programades per la FiM Vila-seca i aquesta fira musical comptarà amb activitats relacionades amb el món del vi de la comarca del Priorat.

Aquesta nova aliança, doncs, permetrà la programació de dues actuacions musicals amb segell FiM en el marc de la 28a edició de la Fira del Vi de Falset; i per la seva banda, la FiM oferirà diverses activitats relacionades amb el món del vi, com ara tastos o degustacions al Castell de Vila-seca, durant la celebració de la fira que està prevista del 4 al 7 de maig.

Els alcaldes d’ambdós municipis, durant la signatura de l’acord | Foto: cedida

Sumar esforços en projecció

Un dels objectius de l’acord és sumar esforços per donar projecció i centralitat al territori, a través de dues fires que s’han convertit, en paraules dels seus responsables, en “referents en els seus respectius àmbits”. Aquest acord s’emmarca en la voluntat de la FiM Vila-seca d’establir col·laboracions amb institucions i agents culturals del territori, per tal de fer valdre les aportacions socials i culturals que aquest fa al conjunt del país.

En els pròxims dies s’anunciaran els detalls de tot plegat; ja siguin els grups musicals amb segell FiM Vila-seca que actuaran a la Fira del Vi de Falset entre el 28 d’abril i l’1 de maig, com les activitats enològiques que s’oferiran en el marc de la FiM, del 4 al 7 de maig a Vila-seca.

La Fira del Vi de Falset

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), impulsada per l’Ajuntament de Falset, celebrarà la seva 28a edició del 28 d’abril a l’1 de maig. És un certamen que tornarà a tenir un doble vessant: d’una banda, la tradicional Fira del Vi, amb una mostra conjunta dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant; i de l’altra, la fórmula que permet, al llarg de tot el mes de maig, que els cellers de la DOQ Priorat i de la DO Montsant es converteixen en estands on tastar els vins mentre es trepitja la comarca. Amb pas dels anys la Fira del Vi s’ha convertit en un esdeveniment de referència nacional, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca.

Per la seva banda, la FiM Vila-seca celebrarà la seva pròxima edició del 4 al 7 de maig de 2023 amb l’objectiu, diuen des de l’organització, de seguir treballant per enfortir el sector de la música en viu emergent i familiar. A finals del mes de març s’anunciarà la programació definitiva, després de rebre prop de 600 propostes musicals en la seva convocatòria artística.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa