VadeVi
La Fecac veu inadmissible la campanya de trànsit que adverteix del perill de fer una copa de vi
'Amb una copa n'hi ha prou' és la campanya del Servei Català de Trànsit
‘Amb una copa n’hi ha prou’ és la campanya del Servei Català de Trànsit | Youtube

!--akiadsense-->

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) rebutja la nova campanya del Servei Català de Trànsit, amb la qual s’adverteix que ‘Per provocar un accident n’hi ha prou amb una copa’. Els cellers cooperatius remarquen el seu suport en les polítiques de prevenció d’accidents però creuen que l’eslògan d’aquesta ocasió és “inadmissible”. Subratllen que “el vi és part fonamental de la gastronomia” i apunten que “un consum moderat forma part de l’estil de vida saludable que promou la dieta mediterrània”. Els vitivinicultors ho han exposat a la Taula Sectorial de la Vinya i el Vi, on també han reclamat al Govern una línia d’ajuts per a cooperatives afectades per la crisi del míldiu i per la caiguda de vendes provocada per la covid-19.

El responsable de vi i cava de la FCAC, Joan Josep Raventós, recorda que enguany la producció de raïm ha caigut un 30% de mitjana arreu per culpa del míldiu, amb una afectació més accentuada al Penedès. Per aquest motiu, els cellers insisteixen en demanar ajudes que, diuen, servirien per cobrir part de les despeses ordinàries, com salaris i amortitzacions.

Al mateix temps, la FCAC apunta que la situació de les cooperatives s’ha vist agreujada per la caiguda de les vendes provocada per la pandèmia, amb restriccions a la restauració i la cancel·lació de grans esdeveniments

La FCAC aglutina 49 cooperatives vitivinícoles que representen un 50% del total de la producció de Catalunya, facturen uns 140 MEUR anuals per la comercialització de vi i cava i donen feina a més de 800 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa