VadeVi
La Federació Espanyola del Vi reclama accions per fer front als aranzels que vol imposar Trump
  • CA
Donald Trump vol apujar els impostos al vi europeu que es ven als Estats Units

!--akiadsense-->

El director general de la Federació Espanyola del Vi, la FEV, José Luís Benítez, ha lamentat que de nou “el vi de l’estat sigui objecte de represàlia en un conflicte internacional en el qual, no hi té res a veure”. És per això que reclama al govern espanyol i a la Unió Europea ue facin tots els esforços possibles per arribar a una solució negociada amb els Estats Units que puguin evitar unes mesures “molt perjudicials pel sector del vi a un dels mercats més interessants i amb més recorregut”.

El govern dels Estats Units, ha anunciat la imposició d’un aranzel del 25% als vins tranquils de menys de 14 graus rpcoedents de l’Estat Espanyol, França, Alemanya i el Regne Unit, com a represàlia per la disputa comercials entre la UE i els Estats Units sobre els subsidis rebuts per les companyies d’aviació civil Aurbus i Boeing.

Està previst que aquest nova mesura es posi el marxa dia 18 d’octubre i afecta, no només al vi, sinó a un llistat de productes europeus, agroalimentaris i del sector tèxtil.

Per Benítez es tracta d’una mesura arbitrària i injusta que no afecta només als cellers de l’estat sinó també als consumidors dels Estats Units.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa