VadeVi
Ferran Centelles i el misteri de ‘La botella 18’

El sommelier Ferran Centelles presenta novetats. Un projecte molt personal que va iniciar fa cinc anys i que ara veu la llum combinant el format escrit i líquid a través d’un llibre i una ampolla de vi que surt al mercat sota el nom de “La botella 18”.

“La botella 18” és la suma de moltes coses, però sobretot el resultat d’un aprenentatge compartit. “La idea va néixer en un moment d’impàs professional, just abans de començar el projecte de la Bullipèdia”, comenta a Vadevi. “Pretenia destapar un mateix vi amb diverses persones i generar moments i vivències úniques amb cadascuna d’elles”. “El vi, continua, entès com un vehicle per connectar i contactar amb la gent, per viure una experiència de tast diferent”.

Segons explica el sommelier es tracta sobretot d’un llibre centrat amb el tast de vi, però que pren una dimensió molt personal en el moment en què l’obre i el comenta al costat de disset personalitats, entre les quals Ferran Adrià, Jancis Robinson o Vicente Ferreira, Catedràtic de Química Analítica i director del Laboratori d’Anàlisis de l’Aroma i Enologia. “He viscut moltes aventures en llocs emblemàtics, com la British Library o un cinema”, diu Centelles, “parlant de vi i vida amb en Pitu Roca, qui em va obrir el restaurant només per a mi, o analitzant el vi amb Jane Hunt, seguint el seu mètode de tast BLIC”.

Ferran Centelles presenta el nou projecte ‘La Botella 18’ | F.C.

I si el llibre comparteix disset històries, la divuitena quina és? Aquí part de la màgia del projecte perquè Centelles convida a viure l’experiència personalitzada a cada lector que es faci amb un dels exemplars de la novetat. “Cada lector pot crear la seva pròpia història mentre llegeix el llibre i se serveix una copa del vi i decidir si està d’acord o en desacord amb el que s’explica en la resta de capítols”.

Davant la pregunta de qui ha fet el vi, a quina regió neix o quines varietats té, la resposta és clara: “és una sorpresa i només se sap un cop finalitzes l’experiència personal amb el llibre”, diu amb to misteriós l’autor.

Estic molt content, no era un repte fàcil i em sento feliç del resultat final”, comenta. “Era un projecte arriscat, que he trigat molt a fer-lo, però m’ha permès compartir i generar moments molt màgics”, conclou.

La botella 18 es pot aconseguir a través de la web de Wine is Social, i aviat estarà disponible també en diverses llibreries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa