VadeVi
Ferran Centelles rep un dels guardons acadèmics més importants del món del vi
  • CA
Ferran Centelles en el moment de rebre el guardó de la WSET
Ferran Centelles en el moment de rebre el guardó de la WSET

!--akiadsense-->

Ferran Centelles és un dels sommeliers top de Catalunya i per la seva feina en la divulgació del món del vi ha rebut el premi Outstanding Alumni Award de l’escola internacional Wine & Spirits Education Trust (WSET).

Es tracta d’un dels reconeixements acadèmics més important del món del vi i que es tria amb els vots dels 10.000 estudiants DipWSET, els alumnes amb les màxima qualificació d’aquests estudis.

“Jo trobava que estar nominat ja era molt, però que m’hagin atorgat aquest premi és un honor”, assegura Centelles en declaracions a Vadevi. Es mostra molt agraít a l’escola i valora especialment que que sigui un reconeixement acadèmic. “Quan estudies i et formes no ho fas per aconseguir cap premi, no és una competició és per aprendre i per adquirir nous coneixements” assegura.

Ferran Centelles va ser sommelier del Bulli durant més de 10 anys i continua treballant amb Ferran Adrià liderant la investigació del projecte Sapiens del Vino, dins d’elBulliFoundation i a més és delegat a l’estat espanyol de Jancis Robinson. El sommelier destaca segurament per la seva manera propera d’explicar el vi, d’acostar el vi a la gent i ho fa amb senzillesa. La mateixa que demostra quan assegura que “estar a prop de dues figures tant potents com Ferran Adrià i Jancis Robinson segur que també ha influit en la votació per aconseguir aquest premi”.

Centelles va ser el Millor Sommelier de l’Estat l’any 2006, Premi Nacional de Gastronomia el 2011. Un any després, al 2012 va completar la seva formació amb el diploma WSET i al 2016 va publicar el llibre “¿Qué vino con este pato?”

L’escola WSET té més de 800 centres de formació a tot el món i estan considerats els estudis més prestigiosos dins el món del vi. Centelles diu “per mi WSET representa rigor, coneixement profund i contingut exhaustiu, però també és una forma atractiva d’aprendre. Estic profundament agraït a aquesta institució”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa