VadeVi
Ferran Centelles i Sarah Jane Evans tanquen l’Espai Priorat 2015

Qui fou cap de sommeliers del restaurant El Bulli i la crítica i col·laboradora de la revista “Decanter”, la britànica Sarah Jane Evans, han tancat aquest dimecres la 3a edició d’Espai Priorat, la Mostra Internacional de Vins de la DOQ Priorat, amb un diàleg sobre les característiques, història i tendències de futur dels vins d’aquesta denominació d’origen. L’acte s’ha desenvolupat a la sala d’actes de la Cartoixa de Scala Dei, bressol històric dels vins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

La darrera jornada d’Espai Priorat 2015 ha començat amb visites dels 70 convidats internacionals distribuïts en petits grups a les vinyes i cellers dels elaboradors prioratins inscrits a l’esdeveniment.

Al migdia s’ha portat a terme l’acte de cloenda, amb una sessió acadèmica conduïda per Ferran Centelles i Sarah Jane Evans, els quals han conversat sobre l’evolució, les característiques del sòl i la viticultura i les possibilitats de futur que tenen els vins de la DOQ Priorat, als quals els dos experts consideren com a vins de primer nivell mundial. El diàleg s’ha enriquit amb les intervencions d’alguns dels prescriptors internacionals assistents, com ara els crítics britànics Anthony Rose i Tim Atkin, el crític francès André Dominé o el suís Paolo Basso (qui va ser millor sommelier del món).

Durant Espai Priorat 2015 els visitants internacionals han tingut l’oportunitat de conèixer i degustar uns 200 vins, que s’han repartit entre els 150 vins presentats al tast principal realitzat aquest dimarts al matí al refetor de la Cartoixa d’Scala Dei i els diferents àpats compartits amb els representants dels cellers.

De fet, aquest dimecres encara hi ha hagut temps per fer el dinar de cloenda, en el qual ha col·laborat el restaurant gironí El Celler de Can Roca amb les postres, obra de Jordi Roca, i on s’han continuat tastant vins dels diferents cellers de la DOQ Priorat. En els àpats d’aquests tres dies hi han presentat les seves creacions els xefs Matías Fernández (restaurant Quinoa de Falset), Pieter Truyts (restaurant Brots de Poboleda) i Marc Pi (Restaurant Amics de Gratallops, ubicat al celler Buil i Giné).

El president del Consell Regulador, Toni Alcover, ha valorat molt positivament el desenvolupament d’aquesta edició d’Espai Priorat i ha expressat el seu agraïment als visitants internacionals en nom de tots els agents que treballen i col·laboren amb la DOQ Priorat.

El Consell Regulador de la DOQ Priorat, conjuntament amb els cellers participants i amb el suport del programa d’internacionalització de la Unió Europea i l’INCAVI (Generalitat de Catalunya), tornat a unir esforços per fer possible un any més la reunió d’uns 70 experts internacionals procedents de països externs a la Unió Europea que han conegut en primera persona els vins, el terrer, les viles i els elaboradors que fan possible els vins de la DOQ Priorat.

La principal novetat d’Espai Priorat 2015 ha estat el perfil dels convidats que hi ha participat: es tracta d’alguns dels sommeliers més prestigiosos dels països aliens a la UE, com ara Suïssa, Rússia, Noruega, EUA, Canadà, Mèxic, Brasil, Xina, Japó, Hong Kong, Taiwan, Corea del Sud, Singapur, Índia i Austràlia. Per altra banda, entre els diferents mitjans i assistents que han donat cobertura a aquest esdeveniment s’hi troben professionals procedents del Regne Unit, França, Itàlia, Holanda, Espanya o Catalunya‎.

Entre els assistents hi ha hagut sommeliers i responsables de compra de vins d’alguns dels establiments hotelers i de restauració més importants d’aquests països, de manera que després del seu pas per Espai Priorat 2015 siguin veritables coneixedors de la DOQ Priorat, dels seus vins i del seu territori d’origen, i facin extensible el coneixement adquirit als seus països d’origen i als seus entorns de treball.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa