VadeVi
La 9a Festa del Trepat es dedicarà a les llibertats
  • CA
Festa del Trepat

!--akiadsense-->

Barberà de la Conca es prepara per a la 9a Festa del Trepat el 16 i 17 de juny amb la mirada posada a les llibertats.

El maridatge mateix entre el vi i l’art, que és a la base de la festa del trepat, “mostra quelcom d’indescriptible i d’inefable que neix de la llibertat d’aquests dos móns mil·lenaris: el de la producció del vi i el de la creació artística. Vivim un moment històric que ens retorna als orígens essencials dels conceptes que ens han fet avançar socialment i que ens han permès d’assolir les llibertats que defineixen el nostre quefer vital, sense les quals no hi hauria ni progrés ni democràcia”, asseguren des de l’organització de l’esdeveniment. .

Per això els beneficis que s’obtindran aniran destinats íntegrament a entitats i ongs que treballin per garantir aquestes llibertats.

Amb la d’aquest any ja son 9 les edicions de la Festa del Trepat que cada segona quinzena de juny es celebra a Barberà de la Conca. El pregó enguaany anirà a càrrec del periodista ambiental José Luís Gallego.

La Festa del Trepat s’ha consolidat com un model d’esdeveniment enoturístic i familiar que aglutina tot un seguit d’elements. D’una banda hi haurà representada una àmplia mostra de cellers elaboradors de vi amb la varietat autòctona trepat i d’altra banda diferents artistes de disciplines diverses que comparteixen espai en els 15 portals que hi ha repartits al llarg del municipi. Els assistents podran degustar un vi diferent en cada portal mentre contemplen les obres dels artistes presents en aquesta edició.

La barreja de vi i art als portals de Barberà de la Conca són l’eix conductor de la Festa que comptarà també amb multitud d’actes paral·lels per a totes les edats.

Durant tot el dissabte i el matí del diumenge s’han programat també moltes activitats al carrer i en edificis singulars que complementen la festa. Com cada any alguns dels cellers aprofiten per realitzar actes de presentació de nous vins elaborats amb trepat que han sortit o sortiran ben aviat al mercat.

El portal de les paraules ubicat a la Capella del Castell serà el lloc de presentacions de llibres que tindran lloc tant dissabte com diumenge. El portal infantil comptarà amb diverses activitats de pintura, tallers creatius, espectacle de màgia i berenar de pa amb vi i sucre. Es realitzarà un taller d’escultura amb alabastre, un taller a l’aire lliure de memòria ancestral i passacarrers.

Dissabte nit al pati del Castell, concert a càrrec de Bandarra Street Orkestra i tot seguit DJ.Diumenge començarà amb l’esmorzar popular i trobada de col·leccionistes de plaques de cava i visita guiada a les instal·lacions. La mostra Vi+Art estarà oberta fins a les 15 h.

Tota aquesta oferta d’activitats comptarà també amb una àmplia oferta de tapes i menjar pels diferents carrers de Barberà de la Conca. Trobareu tota la informació seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa