VadeVi
La FEV demana al ministre d’Agricultura una obertura “ràpida i lògica” dels restaurants

!--akiadsense-->

La Federació Espanyola del Vi ha fet arribar al ministre d’Agricultura Luís Planas, a través d’una reunió online, les principals mesures que considera imprescindibles per reactivar el sector del vi després de la crisi provocada pel coronavirus.

La primera és que demanen una obertura “ràpida i lògica” del canal Horeca que inclou bars, restaurants i hostaleria a més d’establir una sèrie de mesures de suport per a la seva reactivació. L’exportació és una altra de les vies que segons la FEV s’haurien de treballar posant el focus els principals destins on es ven el vi de l’estat per “recordar al turista internacional que pot seguir consumint aquests vins des del seu país d’origen, mentre no s’aixequen les restriccions per viatjar a l’estranger”.

En la mateix reunió han demanat al ministre Planas que l’enoturisme es contempli específicament a l’hora d’iniciar el desconfinament ja que aquesta activitat és una font d’ingressos important per molts cellers, a més d’una oportunitat de venda directa dels seus vins. També s’ha posat sobre la taula de nou, que el govern espanyol permeti la verema en verd i la destil·lació de crisi que s’haurien de subvencionar. Segons els càlculs de la FEV de mitjana els cellers hauran perdut entre un 35% i un 45% de les seves vendes com a conseqüència d’aquesta crisi.

Nou comentari

Comparteix