VadeVi
La FEV dona suport a Codorníu i espera que el boicot quedi en res
  • CA

La Federació Espanyola del Vi (FEV) ha mostrat el seu suport i defensa a Codorníu després d’haver rebut el dimarts amenaces de boicot als seus caves i vins pel seu presumpte suport al procés sobiranista de Catalunya i el seu suposat suport logístic a l’independentisme català.

“Considerem que no és just que per rumors o qüestions puntuals s’inciti en contra del consum de certs productes. Donem suport i defensem qualsevol dels nostres cellers, però ara com ara cap ens ha traslladat gens ni oficial ni oficiosament”, ha indicat el director general de la FEV, José Luis Benítez, al mateix temps que ha incidit que les “xarxes socials magnifiquen els temes”.

Codorníu va negar aquest dimarts tenir vinculació amb l’empresa Unipost –escorcollada per la Guàrdia Civil per suposats enviaments relacionats amb l’1-O– i qualsevol altra participació amb el procés sobiranista.

Els ccionistes d’Unipost són de la família Raventós i que alhora tenen un participació en Codorníu, però destaquen que “no arriben a l’1%”.

Les mateixes fonts han incidit que l’empresa de cava “no fa política” i que els propietaris d’Unipost no estan en cap consell ni òrgan directiu de Codorníu.

Per la seva banda, el president de la FEV i de Cellers Torres, Miguel A. Torres, han volgut transmetre un “missatge de tranquil·litat” respecte a la situació que travessa el país amb el procés sobiranista de Catalunya.

“No he vingut a parlar de política. Tenia els meus dubtes per votar o no votar, però el meu alcalde ho va solucionar. Vaig cridar l’edil del poble on voto, Pacs del Penedés (Barcelona), per preguntar-li per l’1 d’octubre, perquè no vaig a estar per veure com fer-ho, i m’ha dit que aquí no es votarà, per la qual cosa estic excusat”, ha desvetllat.

D’altra banda, Torres creu que el referèndum no frenarà les inversions del sector, mentre que espera que no torni a viure’s un nou boicot al cava, com va ocórrer fa uns anys, i als vins catalans. “Sempre hi haurà algun client que ho farà, però no ens preocupa massa i se solucionarà”, ha resolt.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordina a setembre 22, 2017 | 05:17
    Jordina setembre 22, 2017 | 05:17
    Trobo molt restrera l'actitud del sr . Torres. S'ha d'amagar darrera l'opinió d'un alcalde contrari a que se celebri el referèndum per no dir clarament que ell també és unionista i contrari a que el poble es pugui expressar. I tot per por a deixar de vendre 4 ampolles de cava. De fet, no cal que digui res, la seva opinió ha quedat clara i sobretot la seva poca valentia a dir-ho. Cosa que hauria trobat molt legítima. Potser perdrà vendes a Espanya i també a Catalunya. No es pot estar a dos bàndols

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa