VadeVi
La FEV mostra al Ministeri d’Agricultura el neguit del sector del vi pel canvi climàtic
  • CA
El president de la Federació Espanyola del Vi, Miquel A. Torres i el seu director general, José Luís Benítez, amb el Ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luís Planas
El president de la Federació Espanyola del Vi, Miquel A. Torres i el seu director general, José Luís Benítez, amb el Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luís Planas

!--akiadsense-->

El president de la Federació Espanyola del Vi, Miquel A. Torres i el seu director general, José Luís Benítez, han presentat al Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luís Planas, el seu pla d’actuació per impulsar la lluita contra el canvi climàtic a la vinya. En una reunió al ministeri, també li han fet arribar que consideren de “vital importància que l’estat espanyol i el sector del vi siguin líders en aquesta matèria de de gran trascendència pel futur de la viticultura”.

Aquest pla disenyat per la Comissió Tècnica de la FEV, ha comptat amb les aportacions de 29 cellers i conté una sèrie de mesures i línies estratègiques per ajudar al conjunt del sector del vi de l’estat a adaptar-se de manera adequada a les conseqüències del canvi climàtic a curt i mitjà termini, a més de quantificar el seu cost estimat. En aquest sentit, la Federació ha demanat al Ministeri que estudii possibles vies de finançament tant en el marc de la PAC com a fora que permetin al sector desenvolupar estratègies per frenar “els alarmants efectes del canvi climàtic sobre el sector del vi”.

Torres també ha demanat al ministre Planas que que es garanteixi l’accés dels cellers al repartiment de les noves plantacions de vinya a través dels criteris de priorització, respectant les limitacions que acordin les denominacions d’origen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa