VadeVi
La FEV proposa obrir bars i restaurants on el coronavirus remet
Ampolles de vi

!--akiadsense-->

La Federación Espanyola del Vi considera “un drama” la situació del sector del vi a tot l’estat com a conseqüència de la crisi del coronavirus. Així ho ha explicat el seu director general, José Luís Benítez durant la presentació en roda de premsa online de la memòria de l’any 2019 i del pla estratègic que es planteja fins al 2024. Un proposta que passa per augmentar el valor, la rendibilitat i la sostenibilitat del vi, incrementar la notorietat i cohesió dels associats a la FEV, assolir una millor vertebració del sector i integrar l’I+D+I a les empreses per fer front a reptes futurs.

Però mentrestant i per mirar de paliar la recessió que provocarà la crisi del coronavirus que encara sense poder-se quantificar en termes absoluts, s’estima que les pèrdues se situaran entre un 20% i 40% en funció de les dimensions de les empreses i de la salut de la seva tresoreria, estan decidits a impulsar la reobertura del canal Horeca.

És per això que reclamen a l’adminsitració que en les zones de l’estat on la crisi sanitària remet, es pugui avançar la reobertura de bars i restaurants. Posen com exemple les illes Canàries o les Balears, zones que a més es veuran especialment afectades per la manca de turisme.

En aquest sentit, Benítez ha anunciat que amb altres patronals afectades pel tancament d’aquests establiments, estan preparant una proposta que lliuraran al govern espanyol per tal que es pugui iniciar un desconfinament escalonat que pugui “donar oxígen” al sector del vi.

En aquest sentit, el president de la FEV, Miquel A.Torres, que també ha participat a la conferència de premsa, ha recordat que si bé és cert que la crisi del coronavirus és molt greu i el sector del vi se’n ressentirà “aquesta crisi passarà, però el que no passarà són les conseqüències del canvi climàtic. La vinya és una de les plantes més sensibles als desajustos ambientals que provoca el canvi climàtic i cal que reduim les emissions”.

Torres reclama un canvi de mentalitat perquè diu “no donem importància als problemes a llarg termini com aquest”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa