VadeVi
La Finca de Font de Jui se suma a l’Associació Vinícola Catalana
  • CA

L’Associació Vinícola Catalana ha incorporat La Finca la Font de Jui de la DO Penedès com a nou membre de la patronal del vi català. El celler, creat l’any 2006, utilitza en els seus processos de producció i elaboració tècniques biodinàmiques certificades i cultiva 11,5 hectàrees d’una vinya situada al terme de Subirats. Si bé inicialment venien el raïm a fora, des de l’any 2015 fan el seu propi vi escumós amb les varietats chardonnay i pinot noir.

Celler propi des de 2016

La verema de l’any 2016 ja es va fer al celler propi, construït a la mateixa finca; i tot plegat, expliquen, amb l’objectiu, de vinificar només la producció pròpia per oferir al mercat un producte “propi, natural, de llarga criança, ecològic sense intervenció, amb garantia personal i amb el màxim valor afegit”.

Actualment, tenen una producció de 20.000 litres que donen lloc a quatre productes diferents, tres escumosos sota la denominació Clàssic Penedès: Miratge, Mimas i Coll de Dama, aquest últim elaborat segons el mètode ancestral i un vi de taula A Delit, que és un monovarietal de la varietat vermentino. El seu responsable, Josep Vila, apunta també que entre els plans de futur de la Finca Font de Jui hi ha l’estudi del reempelt d’una part de la Finca amb varietats tradicionals.

Valentí Roqueta, president de la AVC forma part per primer cop de la Comissió Executiva de la FEV
Valentí Roqueta, president de l’AVC

Una patronal més forta

L’Associació Vinícola Catalana ha agraït la confiança del celler i anima a la resta de cellers a participar activament per a construir entre tots una patronal més forta al servei del sector vitivinícola català i poder ampliar la seva representativitat en totes les zones vitivinícoles de Catalunya. Així, com complir els seus objectius principals en la defensa dels interessos generals del sector i impulsar les potencialitats que el vi català ofereix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa